Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia’s Tour in 2019 voor beloften én elite

Vrijdag 02 augustus 2019

Elite men - Olympia’s Tour wordt dit jaar verreden voor zowel beloften als elite. Daartoe heeft de organisatie van de oudste etappekoers van ons land besloten.

De afgelopen drie jaar was de wedstrijd een rittenwedstrijd voor beloften, die werd gewonnen door de huidige profs Cees Bol (2016) en Pascal Eenkhoorn (2017) en het Deens weg- en baantalent Julius Johansen (2018). Ook diverse ritwinnaars zoals Kristoffer Halvorsen, Jan Willem van Schip, Jasper Philipsen en Fabio Jakobsen stroomden door naar de rijen der beroepsrenners. Circa veertig renners uit de velden van de afgelopen drie jaren maakten die stap.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis heeft ondanks dat succes besloten dat Olympia’s Tour dit jaar, als de wedstrijd wordt verreden van 16 tot en met 20 oktober,  opnieuw open staat voor de elite. “We hebben daar diverse redenen voor. Allereerst was onze wedstrijd de afgelopen jaren een voorbereidingswedstrijd op het WK voor beloften. Door de noodgedwongen verhuizing naar oktober is daar geen sprake meer van. Verder willen we alle Nederlandse continentale teams en clubploegen de gelegenheid geven media-aandacht te genereren met deze wedstrijd, die nog altijd op waarde geschat wordt. Teams kunnen voor het voortbestaan alle aandacht in eigen land goed gebruiken. Zeker gezien het feit dat onder druk van minder politiebegeleiding steeds minder wedstrijden kunnen blijven bestaan en het aanbod van wedstrijden kleiner wordt is het goed om de gehele elite- en beloftentop in Nederland startgelegenheid te geven. De ploegen hebben dankzij de nieuwe opzet bovendien meer ruimte om tot een sterke  formatie te komen aan het einde van het wegseizoen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl