Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Beloften KNWU klaar voor Tour de l'Avenir

Donderdag 08 augustus 2019

Nieuws - Op donderdag 15 augustus gaat de Tour de l’Avenir van start. Het is de laatste wedstrijd van dit seizoen om de Nations Cup voor beloften (U23 mannen). Talentcoach Adriaan Helmantel maakte vandaag zijn selectie bekend.

"Elk jaar is deze wedstrijd een van de hoogtepunten voor de beloftencategorie, waar de toppers van de toekomst tegen elkaar strijden. Vorig jaar verraste Thymen Arensman met een tweede plaats in het eindklassement. Ook dit jaar is het de ambitie van Thymen en het team om volop mee te strijden voor een goed klassement. Dit is ook de ambitie van Kevin Inkelaar die dit jaar al meerdere malen heeft laten zien dat hij met de besten mee omhoog gaat", aldus Adriaan Helmantel.

"Daarnaast zijn ook Lars van den Berg en Ide schelling in staat om lang mee te gaan met de besten bergop. Daan Hoole en Nils Eekhoff zullen belangrijke schakels zijn in de ploegentijdrit op de tweede dag. Nils is daarnaast een kanshebber in de sprintetappes, hoewel die etappes er niet veel zijn. Het parcours is dit jaar erg lastig, met in de eerste zes dagen - naast de ploegentijdrit - meerdere heuvelachtige ritten. Na de 6e etappe volgt een rustdag, waarna nog vier zware etappes volgen in de bergen. Ik heb heel veel vertrouwen dat we een erg sterke ploeg hebben die mee kan doen voor het klassement en de dagzeges."

Selectie Tour de l’Avenir

Thymen Arensman

Lars van den Berg

Nils Eekhoff

Daan Hoole

Kevin Inkelaar

Ide Schelling

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl