Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kapot kinderzwembad zorgt voor val Jumbo-Visma

Zaterdag 24 augustus 2019

Elite men - Jumbo-Visma heeft niet de start van de Vuelta gekregen die men gewenst had.

De Nederlandse WorldTour-ploeg kwam in de openingsploegentijdrit ten val, waardoor men veertig seconden toe gaf op de winnende formatie Astana.

Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Tony Martin, George Bennett en Primoz Roglic herpakten zich en bereikten met vijf de finish.  Ploegleider Addy Engels van Jumbo-Visma baalde flink. " Het is niet fijn om een grote ronde op deze manier te beginnen. Net na het tussenpunt lag er water op de weg, wat er bij de verkenning niet lag. Hierdoor kwam de halve ploeg ten val, onder wie onze kopmannen Primoz en Steven. Op dat moment is het over en moet je zo goed mogelijk proberen naar de finish te rijden. We hebben zo kostbare tijd verloren. We gaan de schade opnemen en bekijken hoe we het de komende dagen en weken gaan aanpakken. Met dit scenario hadden we geen rekening mee gehouden. We waren favoriet en hadden dichtbij gezeten. En nu staan we op achterstand.”

Daar baalt Engels van als een stekker. “Of het nu meevalt of niet, er is altijd letsel. Ik heb bij de organisatie geïnformeerd hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ze waren bij het huis waar het water vandaan kwam. Dat staat op vijfhonderd meter van het parcours, op een steile helling die recht naar de rotonde loopt. Daar was een kindje aan het spelen in een plastic zwembadje dat is stukgegaan. Daardoor kwam volgens de organisatie al dat water ineens naar beneden.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl