Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teamsprinters winnen goud, vrouwen brons

Woensdag 16 oktober 2019

Track - De Nederlandse teamsprinters zijn voortvarend aan het EK Baan in Apeldoorn begonnen.

Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Matthijs Buchli reden in hun regenboogtrui naar de snelste tijd in de kwalificatie. Nederland kwam tot 42,693, waar de Britse formatie 42,938 op de klokken bracht. Frankirijk was derde (43,338). In de tweede ronde waren de mannen weer de snelste - nog iets sneller zelfs - met Jeffrey Hoogland als derde man. In de finale versloegen zij de Britten.  Hoogland werd geroemd om zijn derde rondes door de anderen. “Ik voelde me heel sterk vandaag. En ik denk dat dit zeker te maken heeft met de nieuwe KOGA waar ik op rijd. De Britten konden we nog altijd achter ons houden, maar ze komen dichterbij. Het verschil is nog altijd groot, maar ze houden ons wel scherp. Ik denk dat er altijd winst valt te halen, maar het is heel tof om hier weer het goud te veroveren.”

Ook starter Roy van den Berg was tevreden. “Ik moet in dit seizoen nog verder kunnen groeien, maar ik denk dat we hier weer op een prachtige manier ons visitekaartje af hebben gegeven. Het doel is goud in Tokyo en daarvoor liggen we nog altijd op schema.” Matthijs Buchli voelde zich na afloop toch vooral tevreden. "We hebben met Jeffrey Hoogland één van de snelste mannen op deze positie in huis. Ik ben zelf weer verbeterd ten opzichte van vorig jaar, maar je kunt de tweede van de wereld zijn, als je landgenoot sneller is, rijdt hij de finale. Ik wil me blijven ontwikkelen op dit onderdeel, maar kijk ook uit naar de keirin, wat mijn favoriete discipline is. Daar ligt nog meer mijn kracht."

De Nederlandse vrouwen - rijdend met Kyra Lamberink en Steffie van der Peet - realiseerden in de kwalificatie een tweede tijd. De Duitse vrouwen bleken sneller. Later rijden ze tegen brons. Bij de Nederlandse vrouwen was er tevredenheid over het brons. “Maar mijn eerste ronde moet in de wereldbekers nog sneller. Ons doel was om hier een medaille te behalen, maar dat willen we straks in de wereldbekers ook. Daar gaan we hard aan werken. Maar het was geweldig om hier voor eigen publiek een podium te winnen” aldus Kyra Lamberink.  Shanne Braspennincx zei dat de Russen onomstreden de snelste waren. “Misschien had zilver er ingezeten, als je ziet dat we in de kleine finale sneller dan de Duitsers rijden in de finale. Maar die vrouwen laten ook zien dat ze met een nieuwe ploeg stappen maken. Wij moeten hetzelfde blijven doen.” Steffie van der Peet reed met Lamberink in de kwalificatieronde. Zij vierde haar debuut op een elite-kampioenschap met brons.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl