Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK Baan:Wild wint goud op omnium

Vrijdag 18 oktober 2019

Track - Kirsten Wild is eerste op het Europees Kampioenschap in Apeldoorn geworden op het omnium.

De Overijsselse - al wereldkampioene op dit onderdeel - haalde daarmee belangrijke punten binnen voor de olympische ranking. Wild ging het slotonderdeel van het omnium al in met een voorsprong en hield uiteindelijk twee punten over op Laura Kenny. De Wit-Russische Tatsiana Sharakova veroverde het brons.

De dag ervoor was er goud voor Wild op het EK afvalkoers. De tweevoudig Europees kampioene komt zondag met Amy Pieters nog uit op de madison. Ook daar mag ze van start in de regenboogtrui.

"Vooraf vroeg ik me af hoe ik olympisch kampioen Laura Kenny (Trott) moest verslaan, dat was in het verleden vaak onmogelijk voor me, maar het is me eindelijk gelukt. Ik dacht even dat ik het verknoeid had in de eerste onderdelen. Maar je ziet dat je op een omnium eigenlijk 'gewoon' moet doorgaan en blijven hopen op je kans. In de afvalkoers wist ik de leiding weer terug te nemen en vervolgens kon ik een kleine marge houden in de puntenkoers. Maar het was een zeer sterk bezet omnium en het ging zeker niet vanzelf. Het is geweldig dat het gelukt is om hier te winnen, voor de olympische punten ook. Een EK weegt daarin zwaar. Maar ik won hier nu ook weer niet met zoveel overmacht dat ik me zeker kan wanen richting Tokyo. Het zal elke keer strijd worden. Nu was de overwinning voor mij, maar dat kan een volgende keer ook weer anders zijn. Wel leer je van al je toernooien. Ook nu waren er dingen die goed gingen en dingen die minder waren, maar het was al met al wel goed voor goud."

Foto: © Sportfoto - Bart HazenEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl