Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Europees sprintgoud is voor Hoogland

Vrijdag 18 oktober 2019

Track - Jeffrey Hoogland heeft zijn Europese titel op de sprint geprolongeerd.

In de finale versloeg de Nijverdaller wereldkampioen Harrie Lavreysen en nam zo sportieve revanche voor de verloren WK-finale van Pruszkow begin dit jaar.

Hoogland versloeg zijn landgenoot in twee manches, al was de laatste zege zeer nipt. "Ik keek achter me, of hij er zat. Natuurlijk zat hij daar, dit is de finale van het EK! Maar dat brak me in de tweede manche bijna op. Het was uiteindelijk nipt, maar het lukte toch. Wel lekker om in twee keer te winnen, dan is het gedaan. Ik denk dat ik heb laten zien dat ik wereldkampioen had kunnen worden, maar ik moet me eerst tevreden stellen met deze Europese trui. Harrie en ik weten elkaar naar zo'n geweldig hoog niveau te tillen, we steken echt boven de andere sprinttoppers uit en dat moeten we zo zien te houden. Mijn grote wapen hier in de finale was mijn punch, ik kan hem op snelheid voorbij en dan is het voor hem haast niet meer te doen om mij voorbij te komen. Dat is eigenlijk het cruciale moment. We zijn het sprinten echt aan het veranderen momenteel. Het komt niet meer aan op die laatste bocht, je moet de wedstrijd eerder naar je toe trekken om te winnen. Harrie en ik waren dit toernooi buiten de wedstrijden om heel vriendschappelijk, net als op training, met elkaar. Maar op het moment dat we de baan op gaan, is hij mijn grootste rivaal die ik wil verslaan om hier kampioen te worden."

Harrie Lavreysen baalde maar even. "Als ik moet verliezen dan maar van Jeffrey. Hij wist me twee keer te passeren en vervolgens viel hij niet meer stil. Er was vandaag niets tegen te beginnen, al waren de verschillen nog zo nipt."

Foto: © Sportfoto - Bart HazenEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl