Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Theo Bos wint zilver op kilometer EK Baan

Zondag 20 oktober 2019

Track - Theo Bos heeft zilver gewonnen op de slotdag van het Europees Kampioenschap op de kilometer.

Net als op het WK eindigde Bos achter de Fransman Qentin Lafarque. Sam Ligtlee (tweede) en Theo Bos (derde) reden eerder ook al een sterke kwalificatie op de kilometer.  Uiteindelijk was Ligtlee vierde.

Theo Bos won net als op het WK zilver. "Ik wist eigenlijk al dat het goud onmogelijk was toen ik mijn tijd zag. Het publiek was nog superenthousiast, maar ik wist dat die Fransman daar onder ging rijden. En dat klopte ook. Ik heb nu niet specifiek naar dit EK toegeleefd, maar ben dat voor het WK in Berlijn wel van plan. Hopelijk kan ik daarmee de marge verkleinen."

Kyra Lamberink was vierde geworden in de kwalificatie van de 500 meter op het EK op de baan in Apeldoorn. In de finale legde ze beslag op de zevende stek. De renster uit Bergentheim was na enige minuten bijkomen tereden."Mijn tweede wedstrijd is altijd minder dan de eerste. De concurrentes bleken allemaal sneller in de finale en daar hoopte ik nu ook op. Ik hoorde aan het publiek dat ik lang eerste was, maar na de finish was het opeens stil. Toen wist ik dat niet gelukt was. Maar ik ben tevreden over mijn EK. De finale van de 500 meter was mijn doel en een medaille op de teamsprint. Dat was woensdag met een bronzen medaille ook gelukt. Het is een mooi begin van het nieuwe baanseizoen."

 

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl