Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild en Pieters winnen brons op EK

Zondag 20 oktober 2019

Track - Kirsten Wild en Amy Pieters hebben het brons gewonnen op de EK koppelkoers in Apeldoorn. Denemarken prolongeerde in Omnisport de titel op dit onderdeel.

Wild en Pieters moesten de Denen al snel veel ruimte toestaan in punten, de wereldkampioenen van Pruszkow zagen in de ultieme sprint ook de Britse vrouwen nog voorbij komen.

Kirsten Wild was content met haar podiumplaats."Op het WK in Polen liep het allemaal perfect, dat was nu niet het geval. Toch denk ik dat we blij mogen zijn dat we de wedstrijd met een bronzen medaille konden verlaten. Er waren veel onervaren koppels in de baan, het was soms wat onoverzichtelijk en dat ik ook nog eens ten val kwam hielp ook niet mee. Maar uiteindelijk rijd ik hier een mooi toernooi met goud op de afvalkoers en het omnium en deze bronzen plak. Ik ben er tevreden mee." Ook Amy Pieters vond dat het al met al goed afliep voor oranje. "Als je alles goed doet en wint dan niet, dan baal je. Zo'n wedstrijd als de Denen wisten te realiseren, dat lukte ons niet. Dus zijn er nog genoeg verbeterpunten om met ambitie naar de komende wereldbekers te kijken." De twee rijden de wereldbeker in Minsk om mee te beginnen. 

Foto: © Sportfoto - Bart Hazen Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl