Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Schip te zien in Zesdaage Rotterdam

Vrijdag 01 november 2019

Track - De Wooning Zesdaagse in Rotterdam heeft van 2 tot en met 7 januari met Jan-Willem van Schip een Nederlandse publiekslieveling aan de start. De renner van Roompot-Charles is wereldkampioen puntenkoers.

Voor Freight Line Europe gaat Van Schip aantreden met de Belgische routinier Moreno de Pauw. "We zijn heel blij dat Jan-Willem weer naar de Wooning Zesdaagse komt”, zegt mede-wedstrijdleider Peter Schep over de komst van de 25-jarige coureur die volgend seizoen de kleuren van Beat Cycling verdedigt. "Hij was met zijn aanvalsdrift bij de vorige Wooning Zesdaagse een absolute smaakmaker en op het afgelopen EK in Apeldoorn was hij zelfs een van de grote sterren. We wilden dan ook een maat voor Jan-Willem, die sterk genoeg is om samen met hem voor de overwinning te gaan.”

Schep, die met eigen ogen Van Schip onlangs in Apeldoorn de zilveren medaille op de puntenkoers zag grijpen, hoopt dat de 'oranjekoorts' die in het Omnisport woekerde, over zal slaan naar Rotterdam Ahoy. "Het was fantastisch om te zien hoe het publiek achter de Nederlandse renners in het algemeen en Van Schip in het bijzonder ging staan. Je merkt dat hij een populaire coureur is geworden, die niet alleen meer bij enkel de echte kenners bekend is. Dat is mooi om te zien en goed voor de Nederlandse baansport.” 

Voor deelname aan de Wooning Zesdaagse 2020 werden eerder al bevestigd: Niki Terpstra, Wim Stroetinga-Yoeri Havik, Kenny De Ketele-Robbe Ghys (BEL), Daniel Staniszewski-Wojciech Pszczolarski (POL) en Albert Torres-Sebastían Mora (SPA). In de loop van november zal het volledige rennersveld bekend worden.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl