Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Puck Pieterse Europees kampioene junior-vrouwen

Zondag 10 november 2019

Offroad - Puck Pieterse is in het Italiaanse Silvelle Europees kampioene veldrijden geworden bij de junior-vrouwen. Het was de eerste keer dat deze titel werd vergeven.

Pieterse maakte vorig jaar al indruk op het EK voor beloften-vrouwen en stond - samen met Europees kampioene tijdrijden Shirin van Anrooij - te boek als favoriete.

De renster komt uit voor ZZPR.nl-Orange Babies.

Achter de Française Olivia Onesti werd Shirin van Anrooij derde.

Sofie van Rooijen  werd zevende, Isa Nomden achtste. Senne Knaven (14e) en Ilse Pluimers (17e) maakten het Nederlandse succesverhaal compleet.

Pieterse zei na afloop: "Het was goed dat de organisatie het parcours nog iets verlegd had na de wedstrijden van zaterdag van de masters, daardoor was het niet alleen maar lopen door de modder vandaag. In de grasstroken kon je even wat rust pakken op een toch wel zware ronde. In het begin reed Shirin van Anrooij even voor me uit, maar ik kwam al snel aan de leiding te rijden. Op zo'n moment denk ik nog niet aan de winst, want als ik afgeleid ben, ga ik fouten maken. Vooraf had ik ingezet op een podiumplaats, ik ben heel blij dat er een gouden medaille en een trui uitgekomen zijn. Na het mountainbikeseizoen beschikte ik niet altijd over mijn beste vorm, maar ik ben heel blij dat ik hier weer over goede benen beschikte. Precies op het goede moment."

JUNIOREN

Bij de junior-mannen konden de Nederlanders zich niet in de strijd om de medailles mengen. De Europese titel ging naar Thibeau Nys, die vorig jaar in Rosmalen ook al op het podium stond, maar toen niet op de hoogste trede. Jente Michels bezorgde de Belgen ook het zilver, de Zwitser Dario Lillo werd derde. Tibor del Grosso was de beste Nederlander: 14e.

Andere Nederlanders: 23. Danny van Lierop, 25. Bailey Groenendaal, 28. Joost Brinkman, 31. Hugo Kars, 39. Levi van HOften, 49. Salvador Alvarado

Foto's: © Sportfoto.nl - Fabiano Ghilardi & Bart HazenEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl