Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eroica Limburg eert Joop Zoetemelk

Maandag 18 november 2019

Nieuws - Eroica Limburg bestaat vijf jaar en viert feest met een uniek eerbetoon aan de Nederlandse wielerheld Joop Zoetemelk. In juli 2020 is het exact 40 jaar geleden dat Zoetemelk als laatste Nederlander de gele trui won. De organisatie achter het unieke retro wielerevent is samen met oud-renners als Leo van Vliet, Piet van Katwijk en Jacques Hanegraaf druk in de weer om een heuse TI-Raleigh reünie te organiseren in het weekend van 26 en 27 juni 2020. 

Deze reünie wordt gehouden op vrijdag 26 juni 2020. De dag voorafgaand aan de Eroica Limburg toertocht, vindt de zogenaamde TI-Raleigh reunion ride plaats waarbij zo veel als mogelijk oud-renners van de ploeg, inclusief de geletruidrager Joop Zoetemelk, met de Eroica Limburg deelnemers een mooie route door het Limburgse Heuvelland gaan rijden. 

“Wij vinden het een absolute eer dat Joop Zoetemelk geen moment aarzelde toen we hem benaderden. Dat hij de Grand depart van de Tour de France in Nice links laat liggen voor Eroica Limburg is het mooiste compliment dat wij als Eroica Limburg organisatie konden krijgen van de oud-kampioen”, aldus de organisatoren Richard Van Beek en Iwan Linckens. 

Naast de TI-Raleigh reunion ride met Joop Zoetemelk staat op zaterdag 27 juni de Eroica Toertocht op de agenda. Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit maar liefst vier routes: Family ride (40 kilometer), Heuvelland route (65 kilometer), Maas route (110 kilometer) en de Drielandenroute (165 kilometer). Net zoals de afgelopen jaren rijden de deelnemers op oude fietsen van voor 1987. “Het is een prachtige bonte stoet van fietsen uit het begin van de vorige eeuw tot aan de vroege jaren negentig. De deelnemers dragen de kleding en attributen die bij de fiets en de periode past.” Ook het eten en de sfeer is aangepast aan de tijden van weleer.  

De start van Eroica Limburg vindt plaats in het centrum van de wereldwielerstad Valkenburg. Vanaf 8.30u vertrekken de eerste deelnemers voor hun rit over de Zuid-Limburgse veldwegen. Vanaf 13.00 uur worden de eerste finishers verwacht in het park tegenover het gemeentehuis waar het festivalterrein is gelegen. 

Vanaf vrijdagmiddag 14.00u gaat het festivalterrein in het Dersaborgpark (tegenover gemeentehuis) open. Hier worden de startbewijzen opgehaald, wordt livemuziek gespeeld, vindt een heuse wielerbeurs plaats, staan verschillende foodtrucks en heerst het hele weekend een geweldige retro sfeer.  

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl