Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Talentenploegen KNWU winnen NK ploegachtervolging

Zondag 24 november 2019

Track - Kirstie van Haaften, Amber van der Hulst, Mylene de Zoete en Bente van Teeseling zijn in Apeldoorn Nederlands kampioen ploegachtervolging gewonnen. Bij de mannen ging de titel naar Enzo Leijnse, Casper van Uden, Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak.

De vrouwen - die op het EK tot een zevende plek reikten - kwamen het eerst in de baan. In de finale wist de talentengroep van KNWU-talentcoach Fulco van Gulik het viertal Maaike Brandwagt, Tessa Dijksman, Michelle de Graaf en Daniek Hengeveld te passeren.

Brons was voor Eva Bijwaard, Maike van der Duin, Melanie Klement en Phaedra Krol.

Bij de mannen kwam de talentengroep van de KNWU - met in de kwalificatie ook Philip Heijnen in de ploeg in plaats van Leijnse - in de finale tot een keurige 4.05 in hun eerste officiële optreden samen. 

Het zilver ging naar Roy Duijvesteijn, Luuk van Gestel, Luuk Jansen en Thomas Mijnsbergen. Brons was voor Loe van Belle, Lance Huenders, Tristan Kool en Wouter van de Weerdhof.

Blije reacties na afloop in het oranje kamp. Coach Fulco van Gulik zag zijn teams de verwachtingen inlossen. "De vrouwen hebben niet naar dit evenement toe gepiekt, winnen was het belangrijkste doel en dat hebben ze keurig gedaan. Hun piekmoment lag op het EK in Apeldoorn een maand geleden. De mannen wisten tot een keurige 4.05 te komen. We hebben een zeer talentvolle groep bij elkaar gebracht met mannen die er echt voor willen gaan. Het doel is om op te bouwen richting de Olympische Spelen van Parijs. Op dit moment zijn we goed op weg met de mannen en de vrouwen, maar ze zullen zich de komende jaren moeten blijven bewijzen om te zien of we ook echt iets te zoeken hebben op de OS in 2024. Het begin is er in ieder geval."

Ook Amber van der Hulst was tevreden met haar goud. "Qua tijd kunnen we beter, twee van ons hebben er net een rustperiode opzitten, maar we verbeteren op heel veel andere vlakken ook, in de aflossing bijvoorbeeld. Hier gingen we voor goud en het is mooi dat we dat konden waarmaken."

Maikel Zijlaard kon ook een tevreden balans opmaken. "We willen er met deze groep renners echt voor gaan om beetje bij beetje te blijven verbeteren. Deze tijd was al meer dan we hadden durven hopen, maar in de toekomst moet het nog harder kunnen. Van dit programma met de achtervolgingsploeg word ik sterker en daar profiteer ik op de weg ook van. Dus voor mij is dit een prima project."

Morgen meer reacties vanaf de baan.

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

 

 

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl