Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Breda wint Strandrace Scheveningen

Zondag 01 december 2019

Nieuws - Rick van Breda heeft de Cad & Company MTB Beachrace Scheveningen voor licentiehouders op zijn naam geschreven. De mountainbiker uit de equipe van Monkey Town bleef zijn ploeggenoot Ivar Slik voor. Robbie van Brakel (Invicta Watches) finishte als derde. Rick van Breda behaalde de laatste strandoverwinning met de Dijk tot Dijkrace in 2017. Riejanne Markus (CCC-Liv) zegevierde bij de vrouwen.

Tekst: Dan Rolandus

‘’We hebben het goed uitgespeeld’’, liet Rick van Breda zijn ploeggenoot Ivar Slik in diens overwinning meedelen. ‘’Het is mooi als je wat voor elkaar kunt betekenen. Ik heb Ivar met de eindoverwinning in de Ronde van Noord-Holland geholpen en dan is het fijn dat je daar voor wordt terugbetaald. Maar ik heb het niet cadeau gekregen, want we hebben er hard voor moeten werken. Bovendien voel ik me heel goed. Toen Peter Koning vooruit was sprong ik als eerste mee, maar ik kwam niet weg. Daarna is Ivar naar Peter gesprongen. Vlak voor het keerpunt sloot ik aan. Op het technische deel moest Peter Koning passen waarop Ivar en ik volle bak zijn doorgereden. Het is dan leuk als je het als ploeg kunt afmaken. Vorige week in Wijk aan Zee ging het ook goed met Stijn Appel. Dit alles maakt het leuk om te koersen en op het strand te crossen’’, aldus Rick van Breda, die liet weten dat het EK in Duinkerke het eerste grote doel is. 

 

Tom Dumoulin

De Beachrace Scheveningen werd verreden onder uitstekende weersomstandigheden. Peter Koning (West-Frisia) was de eerste aanvaller. Ivar Slik sloot aan bij de Noord-Hollander. Rick van Breda en de gretige Jasper Ockeloen gingen op jacht, maar waar Ockeloen moest passen, daar sloot Van Breda bij de opgang ik Katwijk aan bij de leiders. Peter Koning haakte op het technische deel af waarop de ploeggenoten Rick van Breda en Ivar Slik volle bak doortrokken. In de finale probeerde een groepje van vier onder aanvoering van Tom Dumoulin (Team Sunweb) en verder Jasper Ockleoen (Sockeloen Cycling Club), Jordy Buskermolen en Robbie van Brakel (Invicta Watches) de meubelen te redden. Tevergeefs, want de twee bleven echter vooruit waarop Rick van Breda op de Boulevard van Schevingen zijn wiel als eerste over de streep drukte. ‘’Ik ben tussen Scheveningen en Katwijk als eerste naar Peter Koning gesprongen. Later kwam Rick er nog bij. Peter moest bij de technische afdaling in Katwijk afhaken, terwijl Rick en ik vol zijn door gegaan. We moesten op de terugweg tegen de wind in bikkelen, want achter ons zat er een groep van tien man achter ons aan te jagen. We hebben het gehouden. ‘’Ik stond in het krijt bij Rick, want hij heeft zich, voor mij, ondanks zijn eigen winstkansen, opgeofferd in de Ronde van Noord-Holland.’’ Aanstaande zondag eerst de Dik tot Dijkrace in Den Helder rijden en dan het EK in Duinkerke. Ik voel me nog steeds goed in vorm, dus ga ik, zoals altijd, voor het hoogst haalbare.’’

Robbie van Brakel was zeer content met de derde plaats. De Brabander, die de continentale ploeg van Metec-TKH heeft ingeruild voor Invicta-Watches, hield Jasper Ockeloen in de strijd om de derde plaats achter zich. ‘’Ik heb nooit eerder in Scheveningen gereden, dus was dat best wennen. In de tweede ronde ging dat stukken beter. We hebben met z’n vieren nog achter de twee koplopers aangereden. We hadden aan Tom Dumoulin een mooie gangmaker. Hij hield het tempo hoog. Ik kon er op het laatste stuk door het losse zand goed doorkomen’’, verklaarde de Brabander zijn derde plaats.

Riejanne Markus

Riejanne Markus behaalde na Hoek van Holland-Den Helder en de Côte d’Opale-Berck sur Mer in Frankrijk in Scheveningen haar derde strandoverwinning. De renster van CCC-Liv kreeg Tessa Neefjes (West-Frisia) en Danique Braam (Lotto-Soudal) mee op het podium. ‘’Ik ben blij met deze overwinning, want het was een zware wedstrijd waarin ik het in het lange sprint bij de opgang naar de Boulevard heb kunnen afmaken. De eerste ronde verliep minder goed, maar na een goede tweede ronde ben ik tevreden hoe ik mijn race heb kunnen rijden. Ik had aan Tessa Neefjes een goed richtpunt. Het was een mooie uitdaging om diep te gaan om haar te achterhalen’’, aldus analyseerde de Europese strandkampioene 2017 haar race. ‘’De volgende uitdaging is het EK in Duinkerke. Iedereen wil natuurlijk in orde zijn en er voor gaan. We gaan van 9 tot en met 19 december met de ploeg op trainingskamp naar Denia (Spanje). Mijn ploeggenootje Pauliene Rooijakkers en ik krijgen van de ploeg tussendoor toestemming om het EK Strandrace te rijden. Daarna keren we terug naar het trainingskamp.’’

Uitslag Cad & Company MTB Beachrace Scheveningen voor licentiehouders: 1. Rick van Breda (Den Helder), 2. Ivar Slik (Bergen N-H), 3. Robbie van Brakel (Schijndel), 4. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 5. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 6. Tom Dumoulin (Maastricht), 7. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 8. Tibor Zwaan (Egmond aan Zee), 9. Michiel Hillen (Belgie), 10. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland). Vrouwen: 1. Riejanne Markus (Amstelveen), 2. Tessa Neefjes (Wervershoof), 3. Danique Braam (Veenwouden).

Foto's: Dan RolandusEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl