Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Team Sunweb mikt op voorjaar en sprints

Dinsdag 10 december 2019

Nieuws - Team Sunweb gaat zonder Tom Dumoulin met minder klassementsambities het nieuwe seizoen in. "Winnen in de grote ronden is niet meer realistisch, maar we hopen in de toekomst wel opnieuw zover te komen" liet manager Iwan Spekenbrink weten.

De bakens zijn daarmee wel enigszins verzet. "We mikken vooral op de klassiekers met een sterke ploeg en hebben ook veel potentie in de sprints. Natuurlijk willen we in de grote ronden voor een topklassering gaan. Maar we moeten realistisch zijn, winnen wordt op de korte termijn een lastiger verhaal."

De formatie trok onder andere Tiesj Benoot aan als kopman voor het voorjaar, waar men ook kan rekenen op Michael Matthews. Nederlandse troeven zijn nieuwkomer Nils Eekhoff en Cees Bol. De laatste is ook één van de sprinttroeven van de formatie.

Ook de vrouwen zijn een speerpunt van de ploeg. "Vorig jaar wisten we met een jonge ploeg te stijgen naar een tweede plaats in de UCI-ranglijst bij de vrouwen. We hopen met deze rensters een nieuwe stap te maken. Bij de vrouwen kunnen we zeker ook een rol van betekenis spelen. En misschien zelfs nog wel nadrukkelijker." Vorig jaar boekte de vrouwenploeg pas in september de eerste overwinning, maar waren er wel veel podiumplaatsen. Floortje Mackaij is de belangrijkste Nederlandse troef na het vertrek van Lucinda Brand. Samen met Julia Soek is zij de enige Nederlandse in de ploeg, waar ook Coryn Rivera en Leah Kirchmann belangrijke troeven zijn.

Foto: © Sportfoto-Dick SoepenbergEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl