Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

139 side-events voor Vuelta Holanda

Dinsdag 17 december 2019

Nieuws - De start van de Ronde van Spanje volgend jaar in Utrecht en Noord-Brabant, wordt omlijst door honderden sportieve, culturele en feestelijke activiteiten, zo laat de organisatie weten.

De organisatie van La Vuelta Holanda ontving de afgelopen maanden niet minder dan 272 plannen van inwoners, maatschappelijke organisaties, culturele instellingen, sportverenigingen, kunstenaars, ondernemersorganisaties en inwoners. De plannen variëren van Spaanse festivals, fietstochten tot muurschilderingen en educatieve programma’s.

Op 29 april 2020, de dag waarop het 85 jaar geleden is dat de eerste Ronde van Spanje werd verreden, trapt La Vuelta Holanda het uitgebreide activiteitenprogramma af. Van april tot en met de etappes op 14, 15 en 16 augustus 2020 is er in en rond de 34 doorkomstgemeenten van alles te beleven. “Dat zo veel partijen zich hebben gemeld, laat zien hoe betrokken de organisaties en inwoners uit Brabant en Utrecht zijn”, zegt Martijn van Hulsteijn, directeur La Vuelta Holanda. “De creativiteit is enorm. Er zit van alles tussen. Feest, historie, sport, educatie, cultuur. We zijn blij verrast. La Vuelta leeft enorm.” De organisatie van La Vuelta Holanda stimuleert de organisatoren van de side-events om eventuele opbrengsten te doneren aan het goede doel van La Vuelta Holanda: Het Fonds Gehandicaptensport.

De aangemelde plannen zijn zeer divers in omvang, opzet en bereik. Een aantal voorbeelden: Vuelta Festivals, Vueltacafés, pubquizzen, fietshubs, een theatervoorstelling geïnspireerd door La Vuelta, podcasts, het NK paracycling, ‘plogging-acties’, een Spaans filmfestival, wetenschapsblogs over wielrennen, een fietsbellenorkest, dikke bandenraces, een waterfietswedstrijd, een Vuelta-lied, het NK wielerquiz en een fietsbouw-project waarbij statushouders worden gekoppeld aan potentiële werkgevers.

Na een eerste inventarisatie is besloten om financiële bijdragen toe te kennen aan 139 plannen waarvan vele bestaan uit meerdere activiteiten. Niet alle plannen krijgen het volledig aangevraagde bedrag toegekend. “We willen uiteraard voorkomen dat plannen om die reden toch niet door kunnen gaan”, licht Van Hulsteijn toe. “Daarom kijken we momenteel samen met die organisaties of er samenwerkingsmogelijkheden of andere, aanvullende financieringsbronnen zijn te vinden. Daarna maken we het plaatje compleet”.

Foto: © Unipublic/ASOEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl