Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild wint NK Omnium

Zondag 22 december 2019

Track - Kirsten Wild is in Apeldoorn Nederlands kampioen omnium geworden.

De wereldkampioene op dit onderdeel had een zware kluif aan Amy Pieters, maar wist haar voorsprong - waarmee ze de puntenkoers in ging - te behouden. Nina Kessler veroverde het brons.

Lorena Wiebes en Kirstie van Haaften maakten de top 5 vol.

Wild moest in volle finale van de afsluitende puntenkoers nog een aanval van Amy Pieters pareren. Ze wist de kloof te dichten, maar moest het wel uit haar tenen halen, zo verklaarde ze na afloop. "Ik heb natuurlijk geen ideale aanloop gehad naar dit NK Omnium. Pas een week of drie ben ik weer in training en daarbij lag de nadruk niet op duurritten, maar vooral op krachttraining. In het eerste onderdeel van vandaag - de scratch - werd mijn lijf al even hardhandig wakker geschud en ik kan je vertellen dat dit geen prettige ervaring was."

Toch wist Wild op routine de wedstrijd in handen te nemen. "Je kent natuurlijk alle trucjes wel, bijvoorbeeld om je goed te positioneren in de afvalkoers. Maar de tegenstand wordt in Nederland wel elk jaar sterker, dus ik moest wel alles uit de tank halen om te kunnen winnen. Bij die aanval van Amy kon ik haar geen ruimte geven, als ze de volle tien punten pakte, moest ik minimaal tweede worden. Uiteindelijk mengden we ons allebei niet meer in de strijd om de punten en toen wist ik dat het binnen was. Ja, ik sta hier weer als winnares, wat iedereen misschien verwacht had, maar dat ging bepaald niet op de automatische piloot."

Bij de junior-vrouwen ging de titel naar Daniek Hengeveld.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl