Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse sprinttitel gaat naar Buchli

Vrijdag 27 december 2019

Track - Matthijs Buchli is Nederlands kampioen op de sprint gewonnen. In drie manches bleef de renner van BEAT Europees kampioen Jeffrey Hoogland voor.

Brons was voor wereldkampioen Harrie Lavreysen. Die hield Theo Bos af in de strijd om de derde plek.

Büchli volgde zichzelf op als winnaar van de nationale titelstrijd op de sprint. “Tijdens wereldbekers focus ik me altijd meer op de keirin, samen met de teamsprint is dat mijn onderdeel. Nu ben ik er gewoon in gevlogen vandaag in de hoop dat ik de Nederlandse titel zou kunnen behalen. Voor ons allemaal valt dit NK niet ideaal in ons programma, maar als we starten, gaan we er natuurlijk wel voor. Toch is het niet zo dat ik nu zeg dat ik op het WK de sprint moet gaan rijden. Ik denk dat Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland op dat onderdeel bewezen hebben altijd tot de absolute wereldtop te behoren. Maar natuurlijk is het wel leuk om dit soort mannen een keer op hun specialiteit te verslaan.”

 

Harrie Lavreysen maakte zich niet te druk over zijn vierde kwalificatietijd en zijn derde plaats in de uitslag. "Ik had me er vooraf bij neergelegd dat ik hier niet mee zou kunnen doen voor de titel. We hebben na de wereldbekers rust genomen en werken dit jaar naar twee duidelijke doelen toe: het WK en de Olympische Spelen. Die momenten hebben prioriteit. Ik rijd hier omdat ik het leuk vind voor Nederlands publiek te rijden en omdat het leuk is om tegen renners te rijden die je in de internationale competitie niet vaak tegen komt. Maar ik reed hier expres met een niet te zwaar verzet om sneller te herstellen, dat geeft al aan hoe ik er in stond vandaag."   

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl