Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia’s Tour komt naar Beuningen

Woensdag 15 januari 2020

Elite men - Olympia’s Tour doet op zaterdag 21 maart het Gelderse Beuningen aan. De oudste etappekoers van Nederland start en finisht op de Van Heemstraweg in het dorpscentrum van deze plaats.

Er is bewust gekozen voor een compacte omloop zodat de inwoners en het wielerpubliek van buiten de gemeentegrenzen de renners meerdere keren voorbij ziet komen.Er worden op deze zaterdag zeven ronden van bijna twintig kilometer gereden, de totale lengte van de rit bedraagt 137 kilometer. De route voert dwars door het centrum van Beuningen, langs Bergharen, door Winssen en over de dijk langs de Waal terug naar Beuningen. De gemeente heeft er bewuste voor gekozen om de wedstrijd op een compacte omloop te laten verrijden om publiek en ondernemers optimaal te laten profiteren van de komst van deze etappekoers. 

De Beuningse wethouder Henk Plaizier kijkt uit naar de komst van dit aansprekende wielerevenement. In het verleden toonden profs als Dylan van Baarle, Nederlands kampioen Fabio Jakobsen, Pascal Eenkhoorn en Cees Bol in deze ronde aan rijp te zijn voor de beroepsrenner, waar zij al snel hun eerste zeges boekten. “Het leuke is dat de toeschouwers de renners meerdere keren voorbij zien komen. Dat is  anders dan bijvoorbeeld bij de Tour de France of een andere grote wielerronde. Dan zie je ze een keer voorbij zoeven en weg zijn ze.” De ploegpresentatie en huldiging vinden plaats bij de horeca voor de kerk.

Organisator Thijs Rondhuis is blij een eerste tip van de sluier op te kunnen lichten waar het om de route voor 2020 gaat.  “We zijn blij dat we met de gemeente Beuningen een eerste etappe van Olympia's Tour 2020 bekend kunnen maken. Doordat onze wedstrijd is verhuisd van oktober naar maart - zodat het evenement is verzekerd van inzet van de politie - bedraagt de voorbereidingstijd slechts 4,5 maand. Ook gaven de etappeplaatsen van vorig jaar aan deze keer over te slaan, wat begrijpelijk is, maar wel uitzonderlijk bij het organiseren van een ronde. We verwachten op korte termijn een tweede etappe bekend te kunnen maken en zijn met verschillende gemeenten en provincies in gesprek om het etappeschema verder in te vullen.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl