Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slik in Europese trui naar overwinning in Ouddorp

Zaterdag 18 januari 2020

Offroad - Ivar Slik heeft revanche genomen op de offday in de Egmond-Pier-Egmond race door in Ouddorp de Beachrace Marc op zijn naam te schrijven. De Europese strandkampioen versloeg op het eiland Goeree-Overflakkee in de derde wedstrijd van de RegioBeachraces Jasper Ockeloen in de sprint. Bas Nieuwkoop reed zich naar de derde plaats op het podium.

Tekst en foto: Dan Rolandus

‘’Ik was na Egmond uit op revanche, dus heb ik vanaf de massastart meteen het initiatief genomen’’, wees de Noord-Hollander uit het À BLOC Cycling Team op het slagveld nog voor het opgaan van de steile strandopgang met finish op de Dijk Het Flaauwe Werk. Ivar Slik, Jasper Ockeloen (Sockeloen Cycling Team) en de Belg Thieme van Ruymbeke (RpasWork Cycling Team) gingen als trio de tweede ronde in van de 4 kilometer lange omloop, gevolgd door de toen al geslagen Ronan van Zandbeek, Robbie Gevers, Bas Nieuwkoop (allen Invicta Watches), Jules de Cock (Cycling Team Flakkee) en de jonge Raphael Mouton (Team Beukers). ‘’Het was een mooi rondje, één uur en twee extra ronden volle bak op de pedalen’’, sprak Ivar Slik lovend over het rondje over en rondom het mooiste en breedste strand van Nederland. ‘’Op het strand met de harde wind in de rug racen naar de strandopgang en op de dijk de volle bak wind in het gezicht. De klim was best pittig, maar ik ben de bult alle ronden fietsend overgekomen. Die andere jongen (Thieme van Ruybeke, DR) moest er na vier ronden af, waarna Jasper en ik samen volle bak zijn doorgereden waardoor we steeds verder uitliepen op de rest. Jasper gaat steeds beter rijden, is op de technische delen subliem, maar omdat ik weinig wedstrijden op het strand laat liggen krijg ik de technische discipline steeds meer onder de knie. In de sprint was ik de sterkste. Het is mooi dat ik de Europese trui in Ouddorp heb kunnen laten zien en dat wil ik in de volgende races (’s-Gravenzande 26 januari, Rockanje 2 februari en op het NK in Renesse 16 februari, DR) zo volhouden. Ik moet vanwege het trainingskamp van de ploeg van 5 tot en met 16 februari naar Lloret de Mar alleen Noordwijk op 9 februari laten schieten. Rick van Breda, Stijn Appel en ik vliegen op 4 februari terug naar Nederland voor het NK Strandrace in Renesse.’’

Joost Geluk uit Amsterdam zegevierde bij de basisleden. Dirk Verstraate (NutsWerk) uit Middelburg finishte als tweede en Jan-Piet Saman uit het Brabantse Rilland passeerde de streep als derde. Lieke de Cock (Cycling Team Flakkee) uit Eindhoven haalde de bloemen op bij de vrouwen. Het startschot voor de Westland MTB Beach Challenge in ’s-Gravenzande op zondag 26 januari wordt gelost om 09.30 uur.

Uitslag Strandcross Marc in Ouddorp voor licentiehouders: 1. Ivar Slik (Bergen N-H), 2, Jasper Ockeloen (Amstelveen), 3. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 4. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 5. Robbie Gevers (Schijndel), 6. Jules de Cock (Eindhoven), 7. Thieme van Ruymbeke (Aalter, B.), 8. Bram de Waard (Petten), 9. Wouter Harteveld (Oude Tonge), 10. Thijs Barendregt (Kruingen). Basisleden: 1. Joost Geluk (Amsterdam), 2. Dirk Verstraate (Middelburg), 3. Jan-Piet Saman (Rilland), 4. Patrick van der Kaaij (Tinte), 5. Ronald Hagers (Herkingen). Vrouwen: 1. Lieke de Cock (Eindhoven), 2. Anne van de Swaluw (Kwadendamme), 3. Patricia Doorn (Melissant).

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl