Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kleine KNWU-afvaardiging scoort maximaal in Milton

Maandag 27 januari 2020

Track - De Nederlandse baanploeg deed op maar vier onderdelen mee bij de WB-wedstrijd in Milton. Vier keer volgde goud voor de kleine afvaardiging.

Op zaterdag won Jan Willem van Schip het omnium en was er goud voor Laurine van Riessen op de sprint. Een dag later wist de sprintster van BEAT ook de keirin op haar naam te brengen. En Van Schip reed aan de zijde van Yoeri Havik (Vlasman) naar het goud op de koppelkoers.

Alle deelnemers kwamen uit voor de Nederlandse ploeg in Canada.

Op de Madison wisten Van Schip en Havik bijna iedere sprintronde punten naar zich toe te trekken. Daarnaast wisten zij een ronde te pakken, waardoor zij hun voorsprong op de concurrentie nog verder uit konden bouwen. Met deze overwinningen op zak kan men met veel vertrouwen vertrekken naar het WK Baanwielrennen in Berlijn. 

Van Schip:“Het was genieten afgelopen weekend. In het Omnium was het boren met het hart, maar elke actie deed ik met overtuiging. In de afsluitende puntenkoers merkte ik dat niet iedereen scherp was en ben ik gedemarreerd en pakte een ronde solo en genoeg punten om de overwinning mee naar huis te nemen. Afgelopen maanden hebben we veel geïnvesteerd in de Madison en dat kwam er uit, alle stapjes hebben geleid tot dit succes. We hebben ze er allemaal afgeboord”

Laurine van Riessen beleefde een geweldig weekend in goede vorm. In de sprint wist ze alle heats te winnen en belandde zo zonder problemen in de finale. In de finale trad ze aan tegen de Canadese thuisrijdster Kelsey Mitchell. In de eerste race kwam Mitchell nog kort maar wist Van Riessen als eerste haar wiel over de streep te duwen. In de tweede race won Van Riessen met overmacht en wist zo haar eerste wereldbeker op het onderdeel sprint op haar naam te schrijven. In de Keirin reed Van Riessen in twee goede races direct naar de finale. Tijdens de finalerit ging zij al vroeg aan en wist de concurrentie zo achter zich te houden. 

 “Ik ben super blij met mijn allereerste overwinning in een Wereldbeker op de sprint. De vorm zit goed en ook tactisch liepen de ritten lekker. Op de Keirin was het even afwachten hoe ik me zou voelen na de lange sprintdag van zaterdag. Maar ik voelde me vanaf de eerste rit al direct goed, en ben heel blij om hier weer de overwinning te pakken. Natuurlijk geven deze overwinningen veel vertrouwen richting het Wereldkampioenschap en de Olympische Spelen”, zegt Van Riessen na het ontvangen van haar tweede gouden plak.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl