Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ambitieplafond nog niet bereikt bij VolkerWessels-Merckx

Dinsdag 04 februari 2020

Elite men - In Nijverdal presenteerde VolkerWessels-Merckx zich maandagavond voor het eerst als continentaal team. Maar het ambitieplafond is daarmee nog niet bereikt.

Tekst: Roy Schriemer

Met nieuwkomers als voormalig Roompot-profs Coen Vermeltfoort en Justin Timmermans mag volgens ploegleider Allard Engels iets verwacht worden van de formatie, die enkele jaren geleden als clubteam begon. Ook Daan van Sintmaartensdijk en Rens Tulner kwamen de formatie versterken. "Met renners van dit kaliber hebben we een stapje gezet, maar we hebben ook kwaliteit uit eigen gelederen behouden. Renners als Peter Schulting en Tijmen Eising haalden door blessures hun gebruikelijke niveau niet, maar die verwacht ik dit jaar wel weer in de frontlinie. Jonge talenten als Max Kroonen, Robin Blummel en Timo de Jong krijgen de kans door te groeien naar een plek in het continentale peloton. Alle gecontracteerde renners hebben daar iets te zoeken."

Met het verkrijgen van de continentale status leunt de ploeg van Engels en Rik Reinerink niet achterover. "We willen in alle koersen van voren mee koersen en verwachten niet onder te hoeven doen voor de andere continentale teams. De verwachtingen zijn hoog gespannen vanaf de eerste koers. We rijden niet mee in de Ster van Zwolle voor het meerijden, maar we willen daar direct winnen, punt. Die kwaliteit is er in onze ploeg en dan moet je ook ambities hebben. De komende jaren willen we op dit niveau ons mannetje staan, een stabiele continentale ploeg worden. We hebben een mooi programma met onder anderen de Volta Limburg Classic, Schaal Sels en de Tour de Normandie. In binnen - en buitenland zijn we met veel enthousiasme ontvangen als nieuw team en dat geeft alleen maar meer moraal." Engels sluit niet uit dat de ploeg nog een stap gaat zetten in de toekomst naar pro continentaal niveau. "Je hoort mij niet zeggen dat dit ons plafond is. Maar zoals we ook bij de overgang naar clubteam naar continental team gedaan hebben, nemen we de tijd om iets neer te zetten. Maar we hebben alle voorwaarden om eventueel nog een stap te zetten in huis, qua sponsoring en structuur."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl