Uneken mag op ontdekkingsreis bij Boels-Dolmans

Maandag 17 februari 2020

Women - Lonneke Uneken start haar seizoen op zaterdag 29 februari in de Omloop Het Nieuwsblad. De nieuwe aanwinst van het Boels-Dolmans Cycling Team zei op de presentatie van haar team in Heerlen uit te kijken naar het seizoen.

“Ik verwacht meer finales te kunnen rijden in de zwaardere koersen. Vorig jaar kon ik al verrassend lang mee, maar was op het allerlaatst het beste eraf. Ik hoop nu toch zo nu en dan voor een resultaat te kunnen gaan. Waar dat toe leidt in een ploeg met deze sterke rensters moet ik natuurlijk afwachten. Ik kan dan niet altijd inschatten wat er voor mij persoonlijk in zit. Maar iedereen krijgt een kans. Boels-Dolmans is een vrij nuchtere ploeg, niemand heeft sterallures, maar er staat wel wat als deze ploeg op het podium verschijnt” aldus de renster uit Veendam. Ze heeft met  de Ronde van Drenthe en de Healthy Ageing Tour ook de noordelijke koersen op de rol staan voor de komende maanden. “En het NK op de VAM-berg is ook een wedstrijd waar ik naar uitkijk.”

 In Heerlen werd bekend dat de ploeg vier jaar doorgaat. Uneken tekende afgelopen najaar voor alleen het seizoen 2020 omdat de ploeg toen nog geen nieuwe hoofdsponsor had. Die werd gevonden in SD Worx. Ploegleider Danny Stam denkt dat Uneken één van de rensters is, die een rol kan spelen in de toekomst van zijn topvrouwenformatie. “Lonneke is een renster voor de toekomst en die kant kunnen we weer op kijken. We zullen toch moeten gaan bouwen voor een volgende termijn. Ze is snel, maar ik denk dat ze veel meer dan alleen een sprintster is. Het is tijd voor haar om te ontdekken wat ze in huis heeft en die tijd krijgt ze bij ons. Ik persoonlijk denk dat er een renster van het kaliber Chantal Blaak in haar schuil gaat. Een renster die kan sprinten na een selectieve koers, maar het ook solo kan afmaken.”  Uneken hoorde het nuchter aan. “Ik vind het een mooi vergelijking, maar ik ben Lonneke Uneken en we gaan zien wat er voor mij in het vat zit.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl