Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Metec-TKH met een ander strijdplan 2020 in

Vrijdag 21 februari 2020

Elite men - Metec-TKH presenteerde zich vandaag bij Mantel.com in Utrecht. De ambities zijn als vanouds, maar het strijdplan zal anders zijn. "We missen een sprinter van het kaliber De Kleijn."

Adri van Houwelingen zag als sportief manager van de continentale formatie de concurrentie op de markt toe nemen met een nieuwkomer als Jumbo-Visma. "Met steeds meer opleidingsteams is de concurrentie bij het strikken van jong talent zeker toegenomen. Het zal meer van onze creativiteit vergen om toch elke keer weer sterke beloften te vinden. Er zijn altijd renners die zich iets later aandienen, zoals we nu Lars Hohmann hebben vastgelegd, die eigenlijk nog maar twee jaar fietst. Qua programma hebben we nog altijd veel te bieden. We hebben net als vorig jaar veertien etappekoersen, Olympia's Tour is er daar één van, maar we hebben ook veel buitenlandse wedstrijden. Ik denk dat renners zich bij ons prima kunnen ontwikkelen en we hopen ook dit jaar weer twee renners bij de profs af te leveren. Om die ambitie waar te maken zou het goed zijn als er een tweede WorldTour-ploeg bij komt."

De ploeg leverde sprintend vermogen in met Arvid de Kleijn (Riwal) en de Nederlands beloftenkampioen David Dekker. "Er zullen zeker weer renners zijn, die zich aandienen als snelle man. Maar als we eerlijk zijn, ik zal wat minder vaak in de ploegleidersauto zitten met zenuwen als er een massasprint komt. Arvid won niet elke keer, maar het kon wel telkens gebeuren, dat mag je niet verwachten dit jaar. Het zal betekenen dat we een ander strijdplan moeten hanteren, het minder vaak op de sprint moeten laten aankomen. Voorop staat de ontwikkeling van onze jonge renners. Als we tien keer winnen door ons potentieel aan te spreken is dat belangrijker dan wanneer we er vijftien winnen. We hebben met Jesper Asselman een sterke coureur terug gekregen. Iemand waarmee je ambities mag hebben in bepaalde koersen, maar zeker ook een voorbeeld voor de jonge renners als het gaat om professioneel leven. En we zijn benieuwd hoe Adne Koster, Ramon van Bokhoven en Lars Hohmann zich ontwikkelen."

Bovenaan de lijst met wensen staat de zege in de Ster van Zwolle. "Dat is ons als team nog nooit gelukt, we zouden graag deze openingsklassieker eens willen winnen." De ploeg start met onderen Rick Ottema, Jesper Asselman en Jelle Bootsveld.

Foto: © Sportfoto/Dick SoepenbergEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl