Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU wil jeugd op andere manier aan zich binden

Dinsdag 25 februari 2020

Nieuws - De KNWU wil in de toekomst het jeugdwielrennen en de opleiding van talenten een andere invulling geven. Als het congres instemt met de maatregelen leidt dat tot minder competitie voor de jonge wielrenners en wellicht ook tot minder kampioenstruien.

Dat zei KNWU-directeur Thorwald Veneberg op een bijeenkomst voor trainers eerder deze maand. Hij noemt een andere aanpak 'broodnodig': ""Momenteel gaat het supergoed in de top van de wielersport, eigenlijk in alle disciplines. Maar om die situatie te behouden op de lange termijn, dat wordt een uitdaging. We moeten de sport op een andere manier gaan vormgeven om de jeugd  te blijven boeien.  Ons doel is om meer naar de vaardigheden bij de jeugd gaan kijken en niet naar waar iedereen staat in de competitie.  Een leven lang sportplezier blijft voorop staan. Dat hoeft niet altijd op wedstrijdniveau te zijn. Als je op jonge leeftijd veel plezier hebt in wielrennen is de kans dat je dat blijft doen ook veel groter."

De zorgen komen niet alleen vanuit het uniebureau, maar ook uit het land. "Als ik vandaag hier kijk en de berichten lees die we binnen krijgen, zijn er in het land zorgen over de basis van de wielersport. Kinderen krijgen steeds meer prikkels, terwijl ze tegelijkertijd minder bewegen. Daar moeten we ons op aanpassen. Dat is echt noodzaak. We zien een daling in het aantal licentiehouders, bij de nieuwelingen komen we echt in de kritische zone. We delen de zorgen hier nu en horen de geluiden uit het land en deels ook de oplossingen. Dat gaan we vorm geven in beleid. In dat beleid zitten waarschijnlijk wel fikse veranderingen. Het afschaffen van competities, ranglijsten of kampioenschappen, dat  heeft enorm veel impact. We willen dat de mensen er achter staan, voordat dit ingevoerd wordt."

Lees hier het artikel van de KNWU over dit onderwerp. 

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl