Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bos is nog geen recordhouder op WK Baan

Dinsdag 25 februari 2020

Track - Theo Bos start donderdag aan zijn dertiende WK op de baan. De nu 36-jarige Gelderse sprinter van BEAT debuteerde al als achttienjarige, maar reed een aantal seizoenen op de weg.

Hij heeft de keirin en de kilometer op het programma staan, maar de nadruk ligt op het laatste onderdeel. Daarop wil hij nog een wereldtitel veroveren, hij ziet het als één van zijn laatste kansen. Eerder zei hij tegen ons: "Straks op het WK moet het onder de minuut. Dat lukte me op het WK 2018 in Apeldoorn ook en dat zal ook nodig zijn om goud te winnen. Al moet dan nog alles op zijn plaats vallen. Fysiek gezien ga ik niet meer veel verbeteren op mijn leeftijd, ik vestig mijn hoop op de nieuwe fiets, de KOGA Kinsei. Hopelijk gaat die het verschil maken en me de wereldtitel opleveren."

Bos is niet alleen met zijn dertiende deelname. Ook Gregory Baugé (Frankrijk), Simona Krupeckaite (Litouwen), Maximilian Levy (Duitsland) hebben al een dozijn WK's achter de rug. Recordhouder is de Oostenrijker Andreas Muller, die overigens in Berlijn geboren is, hij heeft zijn achttiende WK op de planning staan als deelnemer aan de madison.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl