Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild en Pieters naar tweede wereldtitel op rij

Zaterdag 29 februari 2020

Track - Kirsten Wild en Amy Pieters zijn voor het tweede jaar op rij wereldkampioenen madison bij de vrouwen geworden.

Na het goud in Pruszkow was het opnieuw raak in Berlijn.

Eerder won Wild ook al de wereldtitel op de scratch in de Duitse hoofdstad. 

De twee Nederlandse vrouwen maakten een zeer dominante indruk, maar zelf voelden ze zich pas in de slotfase zeker van hun zaak. Kirsten Wild: "We deden gewoon ons ding, dat pakte heel goed uit vandaag. We stonden direct aan de leiding en dat is prima. Maar als er dan iemand weg is, moet je wel de wedstrijd dragen."Pieters vulde aan: "Het enige wat we doen is focus houden op positionering, zorgen dat we van voren blijven. Maar de koppelkoers is best chaotisch. Achteraf kunnen we tevreden zijn. We maken nog best veel stappen. We vormen een goed koppel. "

Frankrijk won het zilver, het Italiaanse koppel won brons.

Jan Willem van Schip won zilver op het omnium. Het was het eerste onderdeel waarop hij uitkwam op dit WK, de titel op de puntenkoers prolongeerde hij niet om zich te richten op de Olympische onderdelen. Morgen rijdt hij nog de koppelkoers met Yoeri Havik. Vandaag was de Fransman Benjamin Thomas te sterk voor de renner van BEAT. "Helaas was er eentje beter, dat was niet leuk" zei hij na afloop. "Ik baal vooral van mijn scratch. In de temporace en de afvalkoers heb ik niets laten liggen. Heel veel dingen waren goed, ik geef mezelf een negen." 

Kyra Lamberink werd achtste op de 500 meter. Verder verzekerden de Nederlandse sprinters zich van een volgende medaille. Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen drongen beiden door tot de halve finales. Vorig jaar troffen de Nederlanders elkaar in de eindstrijd van het WK sprint en won Lavreysen. Hoogland won later de sprinttitel op het EK.

Foto: © Sportfoto-Arne Mill

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl