Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bike MOTION 2020 goed bezocht

Maandag 02 maart 2020

Nieuws - Ruim 41.000 sportieve en recreatieve liefhebbers hebben de combinatie van Bike MOTION Benelux, Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience bezocht.

Drie dagen lang was in Jaarbeurs Utrecht een enorm aanbod te vinden op het gebied van (sportieve) fietsen, e-bikes, actieve vakanties en outdoorartikelen. Ondanks alle berichtgeving rond het coronavirus, was het een succesvolle start van het fiets- en wandelseizoen.

Theo Jorna, directeur van de Fiets en Wandelbeurs: "We zijn heel tevreden over de opkomst. Wel zagen we dat er meer ticketkopers thuis zijn gebleven dan gebruikelijk. De bezoekers gingen overigens heel relaxed om met de corona-kwestie." Sanne van Heteren, Brand Manager Bike MOTION Benelux en E-bike Xperience bij Jaarbeurs: "We kijken samen met de exposanten terug op drie geslaagde events, waar tienduizenden testritten werden gemaakt.”

Bike MOTION Benelux

Bike MOTION markeert de start van het nieuwe fietsseizoen. Diverse bezoekers trotseerden de wind en pakten zelfs de fiets naar Utrecht. Op de verschillende testparcoursen werd naar hartenlust een mountainbike, racefiets of gravelbike uitgeprobeerd. Het (e-)mountainbike parcours e-powered by Bosch liep door oude slooppanden, over bospaden en rockgardens. Dit jaar was het parcours ook speciaal ingericht voor gravelbikes. Via onverharde zand- en grindstroken kon de bezoeker deze alleskunner testen en ervaren welk type fiets bij hem of haar past. Innovaties waren er van CloseTheGap met de nieuwste HideMyBell raceday sl, Swett Custom Cycles toonde de nieuwe Le Patron en de gloednieuwe EVO Generation wielen van Lightweight. Shimano presenteerde de allereerste componenten speciaal voor gravel en adventure, de Shimano GRX onderdelengroep. Bezoekers konden deze nieuwe producten en innovaties testen op het testparcours. Naast de parcoursen waren er diverse themapleinen ingericht, zoals een Exclusief plein met bijzonder merken en high-end fietsen, een Toertochtenplein en een Ambachtsplein. Veel bezoekers sloten hun beursdag af in het nieuwe Bike MOTION Café.  

E-bike Xperience

Uit de nieuwste verkoopcijfers van de RAI-vereniging blijkt dat de populariteit van e-bikes alleen maar toeneemt. De verkoop van e-bikes steeg in 2019 naar een recordaantal exemplaren, 420.000 elektrische fietsen. Daarmee is vier op de tien verkochte fietsen een e-bike. Tijdens E-bike Xperience kon de bezoeker op zoek naar een nieuwe e-bike. Meer dan 70 merken stonden langs het 1.200 meter lange indoor testparcours e-powered by Bosch. Stadsfietsen, bakfietsen, speed pedelecs en sportieve varianten waren beschikbaar voor een testrit. In het theater gaven onafhankelijke experts uit de fietsindustrie advies. Zo kreeg de bezoeker hulp in het aankooptraject en vonden zij de perfecte e-bike. 

Foto: Bike MOTION

 

 

 

 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl