Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Coranavirus geeft zorgen en biedt kansen in Drenthe

Donderdag 05 maart 2020

Nieuws - De eerstvolgende grote internationale afspraak in Nederland is de Women's WorldTour-wedstrijd Ronde van Drenthe op zondag 15 maart. Wat voor invloed heeft het Coranavirus daar?

Bovendien komen er de dag voordien veel internationale mannenteams naar de fietsprovincie Drenthe voor hun uitvoering van deze koers.

Het nieuws dat Mitchelton-Scott (en later ook Ineos) voorlopig niet meer koersen is toch wel aangekomen bij organisator Femmy van Issum. "Je vraagt je toch af of meer teams dat voorbeeld gaan volgen en in hoeverre dit een bedreiging is voor onze wedstrijden. We kunnen er weinig aan doen, we zullen moeten afwachten en er het beste van hopen. Zelf zitten we ook met vragen. Of het veilig is bijvoorbeeld om Italiaanse teams te laten starten en Italiaanse rensters. De ploegen verzoeken al wel om meer spreiding over de hotels."

Toch biedt de onzekerheid over het koersen over Italiaanse wegen ook kansen. Van Issum: "Van CyclingService begrijpen we dat er meer teams bij ons willen rijden, ook enkele grotere teams. Maar we hebben maar beperkt ruimte. Ja het zou kunnen dat we een beter veld aan de start hebben, maar dat zoek je natuurlijk niet als organisatie, nu de reden eigenlijk zo triest is. Vooralsnog gaan we Mitchelton-Scott niet vervangen in de vrouwenwedstrijd. Waar vind je een ploeg van hetzelfde kaliber?"

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl