Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie Drenthe wil kijken naar alternatieve datum

Vrijdag 13 maart 2020

Nieuws - De organisatie van de Ronde van Drenthe heeft bij de UCI aangegeven later in het jaar te willen organiseren. Toch is het daarmee nog verre van zeker dat de wedstrijd in 2020 nog verreden wordt.

"Waar moeten we naar toe op de kalender?" spreekt Femmy van Issum, samen met man Huub de stuwende kracht achter de ronde haar zorg uit. "In mei is er misschien wel ruimte, maar wie zegt dat er dan weer gereden kan worden? Als ze het er al over hebben om de Giro te verplaatsen. Het zal een lastig verhaal worden."

Van Issum noemt het een ongelukkige samenloop van omstandigheden dat de wedstrijden lang niet door leken te gaan, maar pas een dag voor de Drentse 8 geschrapt werden. "We hadden al veel teams in de hotels zitten, zelfs enkele mannenteams - die op zaterdag zouden rijden - waren al aanwezig. We hopen op steun van de gemeenten en provincie."

De organisatie van de Ronde van Drenthe tekent voor drie wedstrijden: de Drentse 8 (vrouwen 1.2), de Women's World Cup-wedstrijd en de mannenronde van Drenthe (1.1).

Foto: © Sportfoto Femmy van Issum in gesprek met voormalig winnaar Coen VermeltfoortEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl