Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BMX European Cup, World Cup en Framed Festival op Papendal afgelast

Woensdag 18 maart 2020

Nieuws - De Europese BMX Cup, de wereldbekerwedstrijden en het Framed Festival op Papendal gaan niet door. Dat heeft Papendal na intensief overleg met de UEC, de UCI en andere betrokkenen besloten.

Deze beslissing is onvermijdelijk door de huidige corona-crisis. De UEC European Cup zou plaatsvinden op 25 en 26 april, gevolgd door de UCI BMX Supercross World Cup en het Framed Festival van 1 tot en met 3 mei. 

Jochem Schellens, directeur Papendal: “Dit is een beslissing die we met pijn in ons hart nemen, maar tegelijkertijd hebben we geen andere keuze. We moeten de veiligheid en gezondheid van rijders, staf, crew, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen voorop stellen. Het is niet verantwoord om in deze tijd duizenden (internationale) rijders en bezoekers samen te brengen. Daarnaast hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. We kunnen in deze tijd geen evenement organiseren die extra inzet vraagt van cruciale beroepen zoals politie en medisch personeel. Onze volksgezondheid en de bestrijding van het virus staat nu voorop."

Voor zowel de European Cup als de World Cup staat Papendal ervoor open om, samen met de UEC en de UCI, te kijken of deze op een later moment dit jaar alsnog zouden kunnen plaatsvinden. Echter, gezien de omstandigheden kunnen daar op dit moment nog geen uitspraken over worden gedaan.  

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl