Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Overijssel gaat niet door in 2020

Vrijdag 20 maart 2020

Elite men - De organisatie van de Ronde van Overijssel heeft besloten de wedstrijd niet door te laten gaan. De UCI 1.2-wedstrijd stond gepland voor zaterdag 2 mei.

Hoewel men met deze datum niet binnen de termijn - tot en met 30 april valt - waarop er geen wedstrijden verreden mogen worden, kiest men er toch voor om de stekker uit de koers te trekken.

Het is voor de tweede keer in de historie van 'Overijssels Mooiste' dat de wedstrijd niet door gaat. Eerder gebeurde dat in 2001 (MKZ-crisis).

Vorig jaar won Nils Eekhoff de wedstrijd.

 

Voorzitter Michiel Vincent legt uit: “Het is onverantwoord om dit voorjaar zo’n groot wielerevenement te organiseren. Bij de Ronde van Overijssel zijn in de organisatie tientallen sponsoren en honderden vrijwilligers betrokken om het peloton van zo’n 200 wielrenners uit binnen- en buitenland optimaal te laten koersen. Alle puzzelstukken moeten daarbij op hun plaats vallen en dat is nu onmogelijk.” 

Energie richten op 2021

“Daarnaast zijn al onze sponsoren en overheidsinstanties in Overijssel nu, en naar verwachting ook in de toekomst, al druk genoeg met de gevolgen van het coronavirus. Zij hebben – terecht – op dit moment wel iets anders aan hun hoofd. Daarom is het beter om alle energie en middelen te richten op 2021. Dan zorgen we met zijn allen weer voor een schitterende wielerkoers in Overijssel.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl