Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oprichter wielersponsor Farm Frites overleden

Donderdag 02 april 2020

Nieuws - Gerrit de Bruijne, oprichter van patatgigant en wielersponsor Farm Frites uit het Zuid-Hollandse Oudenhoorn, is afgelopen zondag op 86-jarige leeftijd overleden. 

Gerrit de Bruijne richtte Farm Frites op in 1971 en bouwde het bedrijf uit van een eenmanszaak tot een grote firma op de Nederlandse en internationale markt van diepgevroren aardappelproducten. 

Sport

Farm Frites draagt haar naam als sponsor zowel regionaal als internationaal ook uit in de sport met diverse sportevenementen. In de wielersport wordt jaarlijks in Rockanje de Farm Frites Strandrace verreden. In het verleden was het fritesconcern uit Oudenhoorn vanaf 1996 tot en met 2002 hoofdsponsor van een WorldTour formatie. Onder leiding van manager Cees Priem kwam TVM-Farm Frites in 1996 uit met renners als Maarten den Bakker, Peter van Petegem, Steven de Jongh, Jeroen Blijlevens, Servais Knaven, Tristan Hoffman en Bart Voskamp. Farm Frites was op het hoogste wielerniveau voor het laatst actief in het seizoen 2002 met Domo-Farm Frites onder leiding van Patrick Lefevere en met renners als Johan Museeuw, Richard Virenque, Frank Vandenbroucke, Léon van Bon, Axel Merckx, Jeroen Blijlevens, Servais Knaven, Nick Nuyens, Koos Moerenhout, Bram Tankink, Johan Vansummeren, Jans Koerts en Max van Heeswijk.

Ook was Farm Frites sponsor van een vrouwenteam met als uithangbord Leontien van Moorsel. (Dan Rolandus)

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl