Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bonden bundelen krachten bij oproep fietsers

Donderdag 09 april 2020

Nieuws - De Rijksoverheid roept Nederlanders op ook tijdens het lange Paasweekend thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan om een frisse neus te halen. Voor fietsers hebben de fietsorganisaties Fietsersbond, Landelijk Fietsplatform, KNWU en NTFU daarom een dringend verzoek. “Wees verstandig: blijf dichtbij huis en houd ruimschoots afstand.”

De Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU en NTFU zetten zich in voor verschillende groepen fietsers: van gewone en recreatieve tot sportieve fietsers. Met de geldende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben de fietsorganisaties één duidelijke boodschap aan alle fietsers: rijd alleen routes die dicht bij huis zijn. Blijf dichtbij huis Zeker nu sommige natuurgebieden en toeristische plekken gesloten zijn tijdens het Paasweekeinde, is dichtbij huis blijven het beste wat fietsers kunnen doen.

Fiets solo

De Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU) en Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) roepen al geruime tijd wielrenners en mountainbikers op de kilometers solo te maken. “We zien nog steeds groepen die de weg op gaan, vandaar nog eens de oproep. Elke wielersporter moet zijn of haar verantwoordelijkheid nemen. Dat betekent dat je solo fietst, een helm draagt en ruimschoots afstand houdt van andere verkeersdeelnemers. Zoek dus niet de smalle drukke paadjes op" zegt algemeen directeur Torwald Veneberg van de KNWU.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl