Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie Virtuele Amstel Gold Race tevreden

Zondag 19 april 2020

Nieuws - De eerste editie van de virtuele toerversie van de Amstel Gold Race is vandaag door niet alleen door namen als Leontien van Moorsel, Tom Dumoulin, Chantal Blaak, Niki Terpstra, Suzanne Schulting en Marianne Vos gereden, maar vooral ook veel wielerliefhebbers gingen de uitdaging aan en overwonnen de ultieme finale van de Amstel Gold Race.

Leo van Vliet, Koersdirecteur Amstel Gold Race: "In nog geen week tijd hebben we samen met Bkool een virtuele toerversie kunnen opzetten, we zijn de afgelopen dagen echt overweldigd met mooie positieve reacties en aanmeldingen. Van profs als Tom Dumoulin, Chantal Blaak, Bram Tankink en Marianne Vos tot bekende topsporters en natuurlijk enorm veel wielerliefhebbers. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen vanuit hun huis, tuin of garage alleen, máár toch samen, de toerversie hebben geregen.  Natuurlijk hopen we erop dat de échte Amstel Gold Race en de toerversie dit jaar nog doorgang kunnen vinden. Maar gezondheid en veiligheid is het allerbelangrijkste. We zijn voor nu enorm blij met deze alternatieve invulling."

Leontien van Moorsel, Koersdirecteur Amstel Gold Race Ladies Edition: "Er ontstonden deze week veel mooie initiatieven, zo deed het Oranje Peloton mee voor het Longfonds en richten Giant-Liv met onder andere Marianne Vos en Suzanne Schulting zich specifiek op het dameswielrennen. Ik ben trots dat ook topsporters buiten de 'wielrenwereld' zich hier hard voor maken en onder de indruk hoe zij de virtuele toerversie van de Amstel Gold Race hebben volbracht!" 

Virtuele Amstel Gold Race

Wielerliefhebbers en profs konden vandaag de benen testen via het Bkool platform op achtereenvolgend de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en als klapstuk de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Een rit van zo'n 26 kilometer. Om mee te doen was een interactieve trainer nodig. Toeschouwers konden de toerversie volgen via het Bkool platform. Er waren drie starttijden: 11.00, 12.00 en 13.00 uur.

Nieuwe datum 2020

Of de Amstel Gold Race dit jaar nog op een andere datum kan plaatsvinden is momenteel onzeker. De organisatie overlegt met de UCI en gaat voor een volledig Amstel Gold Race weekend voor zowel de mannen als de vrouwen, maar zeker ook de Toerversie waar jaarlijks 15.000 toerfietsers aan deelnemen.

Foto: © Organisatie AGR

 

 

 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl