Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Definitief geen Vuelta-start vanuit Nederland in 2020

Woensdag 29 april 2020

Nieuws - De Vuelta start dit jaar definitief niet vanuit Nederland, dat laat de organisatie van de Spaanse ronde weten.

Utrecht was voorzien voor deze start en ook Breda en Den Bosch werd in het routeschema opgenomen, maar in het geval van een uitgestelde wedstrijd ten tijde van corona gaat dit niet door.

Er wordt gekeken naar het jaar 2022 als nieuwe optie voor een start van de Vuelta Hollanda. De beslissing is genomen door zowel organisator Unipublic als de Nederlandse organisatoren van de Vuelta-start. De wedstrijd kon al niet op de geplande data van 14, 15 en 16 augustus worden verreden als gevolg van de genomen overheidsmaatregelen die evenementen tot 1 september verbiedt. Maar ook bij een uitgestelde race gaat de Salida Holanda niet door.   

La Vuelta Holanda-directeur Martijn van Hulsteijn zegt: "Uiteraard is er sprake van teleurstelling in Utrecht, Breda, Den Bosch en de provincies Utrecht en Brabant. We waren er klaar voor om een fantastisch evenement te organiseren in het weekeinde van 14, 15 en 16 augustus. Toen we vernamen dat de ronde verschoven ging worden op de kalender, hebben we de optie bekeken om in de herfst te rijden. Zoveel wijzigingen doorvoeren in 34 gemeenten bleek een brug te ver. We hadden de benodigde infrastructuur niet tot onze beschikking en er waren al wegwerkzaamheden gepland."  

De Vuelta telt dit jaar achttien ritten en start in het Baskenland. 

Foto: © Sportfoto/Oscar de WaeleEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl