Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bij Vlasman kijkt men reikhalzend uit naar augustus

Donderdag 14 mei 2020

Elite men - We maken in deze periode een rondje 'langs de velden' om te kijken hoe het met de ploegen gesteld is, nu er niet gekoers kan worden. Te beginnen bij Vlasman CT.

Manager Ton Welling begint met goed nieuws. "We hebben niet met blessures te kampen momenteel en de renners zijn gemotiveerd om straks weer te koersen. Ze trainen momenteel volop en proberen fit te blijven."

De ervaren Welling zet in op augustus. "In Nederland wordt er in september gereden, het zou fijn zijn als we te weten komen wat en wanneer er gereden wordt. Ik verwacht dat de Belgen in augustus weer wedstrijden organiseren. Het zou toch mooi zijn als we nog twee maanden kunnen koersen in dit vreemde seizoen. We hebben een best nieuwe wegkern en het is jammer dat ze nog maar zo weinig samen gekoerst hebben. En voor de baanrenners is het fijn als ze weer kunnen koersen richting de zesdaagsen. Ook al zal ook daar nog wel wat onzekerheid over zijn." 

Welling heeft al heel wat mee gemaakt in zijn jaren in en achter het peloton, maar de huidige situatie is uniek. "We hadden in het begin van deze eeuw natuurlijk de MKZ-crisis maar dat ging om enkele maanden. Later in dat seizoen mochten we met het team de Ronde van Nederland rijden en met een goed naseizoen konden we het jaar nog wel redden. Maar ik ben bang dat deze crisis nog lang sporen gaat na laten waar het gaat om sponsoring van teams - waar de loonkosten doorlopen - en ook bij organisatoren."

Foto: © Sportfoto Hartthijs de Vries op weg in de Ronde van Gronoingen eerder dit jaar

Beste prestaties tot nog toe:

Ster van Zwolle: Hartthijs de Vries 11e

Ronde van Groningen: Hartthijs de Vries 4e

Dorpenomloop Rucphen Bjorn Bakker 15eEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl