Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hans Coolegem overleden

Zaterdag 16 mei 2020

Nieuws - Voormalig wielerjournalist Hans Coolegem is afgelopen woensdag op 75-jarige leeftijd overleden.

Coolegem heeft vele jaren de Ronde van Nederland gevolgd als verslaggever van het Rotterdam Nieuwsblad, waar hij uiteindelijk opklom tot Chef Sport. Hij versloeg ook tien keer de Tour de France voor zijn krant. In 1991 werd hij zelfstandig uitgever, eerst onder de naam Francis Productions, later onder de naam Coolegem Media. Hij kon het wielrennen niet missen en trad in 1991 toe tot de Stichting Ronde van Nederland om tijdens de Ronde deel uit te maken van het Comité Ontvangst Gasten, In 1997 werd hij adviseur van het Stichtingsbestuur en was hij bij alle vergaderingen van het bestuur.

Vanaf 2001 maakte hij via zijn bedrijf ook het rondeboek op voordat het naar de drukker werd gestuurd. Dat bleef hij doen tot en met 2013 voor de Eneco Tour. Ook was hij eindverantwoordelijk voor het Jubileumboekje 40x Ronde van Nederland. Verder maakte hij o.a. het rondeboek van de Ronde van het Groene Hart (2007 t/m 2010).

Naast de wielersport waren biljarten en voetbal zijn grote liefdes. Hij was de initiator van bijv. de Eredivisie Driebanden en schreef boeken over het Rotterdamse voetbal en de Kuip.  Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl