Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU en Koga Cycling Team slaan handen in één

Woensdag 11 september 2013

Track - Vanaf heden start het vernieuwde Team TROI (Track (Off) Road Olympic Institute) met  nieuwelingen/junioren (zowel jongens als meisjes). Deze groep talenten volgt een baan/weg opleidingstraject van de KNWU. De talenten hebben op dit moment als vaste trainingslocatie het net geopende RTC in Amsterdam. 

Het RTC Amsterdam is een pilotproject als regionaal trainingscentrum met focus op de baan. Op termijn zal Team TROI bestaan uit geselecteerde renners uit mogelijke verschillende RTC’s baan in Apeldoorn, Assen en Amsterdam.

De begeleiding van Team TROI bestaat uit KNWU talentcoach Peter Zijerveld en de regionale talentcoaches van het RTC Amsterdam. Ook oud coureur Peter Schep neemt een deel van de talentopleiding onder zijn hoede.

De samenwerking met Peter Schep vloeit voort uit zijn begeleiding bij het Koga Cycling Team. Er is een nauwe samenwerking met het KNWU Team TROI en Koga Cycling Team. Een groot deel van de huidige belofterenners van Team TROI stroomt door naar dit Continentale team en hebben daarmee hun opleiding binnen het opleidingsteam voltooid. 

Foto: © Sportfoto



Tags: KNWU

Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl