Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen najaarseditie Wooning Zesdaagse

Dinsdag 26 mei 2020

Track - Wim Stroetinga en Yoeri Havik blijven als glorieuze winnaars van de 38e editie van de Wooning Zesdaagse de enige winnaars van dit Rotterdamse evenement in 2020.

Eind november zou het wielerspektakel terugkeren in Rotterdam Ahoy om voortaan met een finale op zondag verreden te kunnen worden in het najaar. Door de huidige, onzekere situatie heeft de organisatie moeten beslissen om haar ambitie een jaar uit te stellen.

"Ik heb een ongelooflijk rotgevoel bij deze noodzakelijke beslissing” zegt wedstrijdleider Michael Zijlaard. "Peter Schep en ik waren met de organisatie bezig aan het bouwen van een sportevenement dat baanwielrennen nog meer in de etalage zet. De stap naar een finale op zondag dit najaar, ook vlak na een Olympisch Spelen, paste volledig in onze ambitie om het zesdaagse-wielrennen bij een nog grotere groep wielrenfans onder de aandacht te brengen. Alleen, we moeten concluderen dat met de huidige vooruitzichten de komende editie geen stap vooruit maar een stap terug zou zijn in ons streven om een kwalitatieve Wooning Zesdaagse neer te zetten. Dus knijpen we nu helaas in de remmen, om volgend jaar, goed voorbereid, keihard terug te komen.”

De wedstrijd staat nu gepland voor 7 tot en met 12 december 2021.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl