Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Retro: Vos en Het Beest heersen op Veluwe

Zondag 31 mei 2020

Nieuws - Een vaste waarde op de wielerkalender was jaren de Parel van de Veluwe op de eerste woensdag in juni. Niet alleen corona maar ook andere perikelen zorgden ervoor dat de editie dit jaar niet door kon gaan voor de mannen. Eerder sneuvelde al de vrouwenkoers. Maar in 2008 wonnen nog 'gewoon' Marianne Vos en Lieuwe Westra.

Een paar dagen na de door haar verloren wedstrijd in Wijk en Aalburg is Marianne Vos winnares geworden van de Parel van de Veluwe. De renster van DSB Bank wist in de massasprint Kirsten Wild (tweede) en Martine Bras (derde) te verschalken. Nadat vluchtgroepen de hele dag tevergeefs geprobeerd hadden een definitieve kloof te slaan, bleef het onrustig tot het einde. DSB probeerde in de laatste twee bochten Adrie Visser weg te laten rijden, maar dat plan werd doorzien door Chantal Blaak van AA Drink. Vos zat in haar wiel en wist de eveneens opkomende Kirsten Wild vervolgens van de zege te houden. “Het was al snel duidelijk dat het op een sprint zou uitdraaien en ik ben blij dat ik die heb kunnen winnen. Ik kon met de nieuwe, wat kortere aankomst goed mijn explosiviteit kwijt" was haar korte maar krachtige commentaar.

Westra wint

Bij de mannen leverde de Parel van de Veluwe een zege op voor Lieuwe Westra. De KrolStonE-renner was dolblij met zijn eerste zege van het seizoen. Westra was de snelste van een kopgroep van negen en wees in de sprint Yvo Kusters (tweede) en Marvin van der Pluijm (derde) terug. De koers werd al voorbeslist op een goede zeventig kilometer van het einde toen Westra en Van der Pluim wegreden samen met Hans Bloks (Piels), Arnoud van Groen (P3 Transfer), Arno van der Zwet (Ruiter) en Jenning Huizinga (Ubbink-Syntec). In de allerlaatste kilometer sloot een groep aan met Kusters, Aart Vierhouen (P3) en Thijs Al (Volharding). De laatste probeerde direct  door te rijden, maar dat lieten de anderen niet gebeuren. Westra sloeg in de sprint een mooie kloof, maar probeerde niet te vroeg de handen in de lucht te steken. “Ik was al zo vaak tweede geweest dit seizoen, ik durfde het risico niet te nemen. Hoewel P3-Batavus met drie mand aanwezig was, had ik wel vertrouwen in de afloop. Mijn sprint is inmiddels best goed. Eerlijk gezegd had ik vooraf niet veel zin om hier te fietsen, maar ik ben blij dat ik gekomen ben." Van der Pluijm baalde: “We hadden het moeten afmaken, maar ik ging de sprint te vroeg aan. Jammer maar helaas.” (Roy Schriemer)

Parel van de Veluwe:

Vrouwen: 131 km: 1. Marianne Vos (DSB), 2. Kristen Wild (AA Drink), 3. Martine Bras (Vrienden van het Platteland), 4. Moniek Rotmensen (ind), 5. Adrie Visser (DSB), 6. Sandra Hoekzema (Swabo), 7. Chantal Blaak (AA Drink), 8. Andrea Bosman (DSB), 9. Claudia Witteveen (Merida), 10. Anna van der Breggen (Noordwesthoek)

Mannen: `173 km 1. Lieuwe Westra (KrolStonE), 2. Yvo Kusters (Team Piels), 3. Marvin van der Pluim (P3Transfer-Fondas), 4. Hans Bloks (Team PIels), 5. Arno van der Zwet (Ruiter), 6. Aart Vierhouten (P3Transfer-Fondas), 7. Jenning Huizinga (Ubbink-Syntec), 8. Thijs Al (Wilton-Volharding), 9. Arnoud van Groen (P3 Transfer-Fondas), 10. Wim Stroetinga (Ubbink-Syntec)

Foto's: © Rudie Ottens

 

 

 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl