Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen sportman/sportvrouw van het jaar in 2020

Maandag 08 juni 2020

Nieuws - Het NOC*NSF heeft besloten geen sportgala te organiseren in 2020. Daarmee worden titels als sportman en sportvrouw van het jaar niet vergeven.

Voor Mathieu van der Poel, Ceylin del Carmen Alvarado (wereldkampioenen veldrijden) en Harrie Lavreysen (wereldkampioen sprint én keirin) is er een troost, hun prestaties van dit jaar worden wel mee genomen in de verkiezing van 2021.

Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF zegt in een persbericht: "Het is een onontkoombaar besluit in dit uitzonderlijke jaar om net als de grote internationale sportevenementen ook het Sportgala met de sportverkiezingen een jaar uit te stellen. Immers, ook de sport is hard geraakt door het coronavirus.  Naast het wegvallen van bepalende evenementen is er ook door heel veel sporters geruime tijd niet of anders getraind."

"Vanzelfsprekend besteden we eind van dit jaar aandacht aan de Nederlandse topprestaties die ondanks alles nog wel zijn geleverd. Op welke wijze dat gaat plaatsvinden zal de komende maanden worden bepaald. Voor het eerst organiseren we volgend jaar de sportverkiezingen over een periode van twee jaar namelijk 2020 en 2021."

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl