Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vier baansprinters aangewezen voor Tokyo

Dinsdag 16 juni 2020

Track - De KNWU heeft besloten de status van de geplaatste baansprinters te verlengen, nu het evenement een jaar verschoven is. Daarom wil de KNWU Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen afvaardigen naar de Olympische Spelen van Tokyo, ook nu dit evenement voor de zomer van 2021 gepland staat.

Wel wordt er bij de mannen nog een bike-off gehouden om een derde teamsprinter – specifiek voor de  startpositie – te bepalen.  Die plek stond ook in de oude situatie nog open. 

Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU zegt dat de kalender te beperkt is om een goede selectie te kunnen maken voor de renners, waarin zij zich op vooraf bepaalde momenten kunnen bewijzen richting de Olympische Spelen. “Wij zijn gewend dit heel nauwkeurig te beschrijven en na te leven. Op dit moment is dat ondoenlijk. Er staat geen WK gepland voordat de Olympische Spelen plaats vinden. We hebben wel een EK staan voor het najaar, maar datum en locatie zijn nog niet ingevuld. Ook bij de nieuwe opzet van de kalender, waarin de wereldbekermanches worden vervangen door Nations Cup-wedstrijden, is nog veel onzeker. Bovendien kunnen we niet uitsluiten dat er evenementen wegvallen als gevolg van het coronavirus. Ik denk dat dit besluit verdedigbaar is gezien de progressie die de genoemde renners en rensters nog altijd boeken en in lijn is met de beslissingen van het IOC en NOC*NSF.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl