Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma puzzelt aan teams grote ronden

Woensdag 17 juni 2020

Elite men - Bij Jumbo-Visma moet men creatief zijn in de nieuwe werkelijkheid en met een nieuwe kalender na het stopzetten van alle activiteiten door het coronavirus. De ploegleiding legde een puzzel richting onder meer Giro en Tour.

Met name de Ronde van Frankrijk blijft belangrijk, zo meent sportief eindverantwoordelijke Merijn Zeeman van de ploeg. "We kiezen voor een Franse aanloop naar deze ronde en rijden met de Tourploeg ook de Dauphiné en de Tour de l'Ain. We hebben zelfs een scenario om vanaf 8 juli tot het begin van de Tour in Frankrijk te blijven als dat wordt gevraagd door de ASO, maar dat scenario heeft natuurlijk niet onze voorkeur. Het zou fijn zijn als de renners tussendoor nog eens naar huis kunnen." Wel staat vast dat Laurens de Plus door een blessure vervangen wordt door George Bennett. Die gaat Roglic, Kruijswijk en Dumoulin ondersteunen in de ronde in een ploeg waar ook Robert Gesink een plaats krijgt.

Voor de Giro d'Italia krijgt Dylan Groenewegen - die zich voorbereidt in de Tirreno en Polen - een nieuwe sprinttrein met Jos van Emden en Christoph Pfingsten in de rol van Mike Teunissen en Amund Jansen die zich op de klassiekers gaan richten. Wel blijft Tony Martin behouden in de voorbereiding van de sprint.

Mogelijk rijdt behalve Steven Kruijswijk ook Tom Dumoulin na de Tour eveneens de Vuelta. Zeeman: "Het is een overweging om met hem - na zijn blessure - te kiezen voor extra wedstrijdkilometers. Aan de andere kant heeft hij veel gevoel bij de Ardennenklassiekers. Maar: naar de Tour gaat vooralsnog al onze aandacht, die beslissing stellen we uit." 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl