Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma op trainingskamp voor herstart

Zaterdag 04 juli 2020

Elite men - Team Jumbo-Visma gaat in het Oostenrijkse Gerlos en het Franse Tignes (met de Tourploeg) de voorbereiding beginnnen richting de herstart van het seizoen.

De ploeg trekt in juli twee weken naar het Oostenrijkse Gerlos voor een trainingskamp. De renners zullen zich in de Alpen voorbereiden op de aankomende wedstrijden. Onder anderen Nederlands kampioen tijdrijden Jos van Emden, Koen Bouwman en Timo Roosen zijn van de partij.

“We kijken er naar uit om een groot deel van de groep weer bij elkaar te hebben”, vertelt trainer Tim Heemskerk. “Het is erg fijn om weer met de renners en staf samen te zijn na een periode van veel alleen trainen en voorbereiden. De afgelopen maanden hebben de renners hun conditie op een goed niveau gehouden. Middels deze trainingsstage kunnen de mannen weer samen op pad.”

In Gerlos zullen de renners zich verder voorbereiden op de herstart van het seizoen. “We zullen specifieke trainingen afwerken ter voorbereiding op de aankomende klassiekers in augustus zoals Strade Bianche en Milaan-Sanremo, maar ook op etappekoersen als de Ronde van Polen en de Ronde van Burgos. De omgeving van het Zillertal is met mooie beklimmingen én mogelijkheden om vlak te rijden een ideale trainingslocatie”, legt Heemskerk uit.

Tourploeg naar Tignes 

Voorafgaand aan de Tour de France trekt Team Jumbo-Visma tweemaal naar het Franse Tignes voor een hoogtestage. Onder anderen kopmannen Primoz Roglic, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin bereiden zich in Tignes voor op de Franse grote ronde die eind augustus van start gaat.

Het eerste trainingskamp in Tignes vindt plaats in de laatste drie weken van juli. Half augustus trekt de Nederlandse ploeg wederom naar Frankrijk. Tussen de eerste en tweede hoogtestage in staat Team Jumbo-Visma met nagenoeg dezelfde formatie aan de start van de Tour de l’Ain en Critérium du Dauphiné. “We willen graag een soort bubbel creëren door de Tourploeg voor een groot gedeelte samen te laten koersen en trainen”, aldus Head of Performance Mathieu Heijboer. “Vorig jaar zijn we voor het eerst naar Tignes geweest in aanloop naar de Tour de France. Dat is ons ontzettend goed bevallen. Daarom hebben we er weer voor gekozen om in Tignes onze voorbereiding te doen.”

Heijboer geeft aan dat de renners de afgelopen periode hun conditie goed hebben onderhouden. “Alle renners zijn door blijven trainen met hun trainers. Ze zijn op een professionele manier fit gebleven. We weten dat iedereen er goed voor staat. Met veel vertrouwen vertrekken we naar het trainingskamp om ervoor te zorgen dat we met een optimale vorm de maand augustus ingaan.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl