Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel niet in Sibiu Tour

Donderdag 16 juli 2020

Elite men - Alpecin-Fenix heeft in samenspraak met haar medische staf beslist om niet af te reizen naar de Sibiu Cycling Tour.

"Gezien de oplopende Covid-19 cijfers in Roemenië en het feit dat het land als ‘oranje zone’ wordt beschouwd door de Belgische overheidsdienst van buitenlandse zaken, lijkt het ons allesbehalve aangewezen af te reizen.  Voor landen die geklasseerd worden als ‘oranje zone’, geldt een verhoogde waakzaamheid en wordt zelfquarantaine (14 dagen) sterk aangeraden. Door de nog steeds oplopende cijfers in Roemenië is een mogelijke reklassering van het land als ‘rode zone’ en bijgevolg verplichte quarantaine niet uitgesloten.   De beslissing impliceert ook dat de ‘seizoensstart’ voor Alpecin-Fenix en bijgevolg ook Mathieu van der Poel wordt verschoven naar de Strade Bianche op zaterdag 1 augustus.     

Mathieu van der Poel: “Dit is uiteraard een jammerlijke maar terechte beslissing. We hadden de Sibiu Cycling Tour aan mijn programma toegevoegd om extra wedstrijdritme op te doen richting de Strade Bianche. Toch merk ik tijdens onze hoogtestage in La Plagne dat ik fysiek op schema zit. Ik leef dus met een goed gevoel toe richting mijn Italiaanse programma. Ik kijk er vooral naar uit om weer te koersen.”   

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl