Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eenkhoorn sprint in top 10 in Ronde Burgos

Woensdag 29 juli 2020

Elite men - Pascal Eenkhoorn is negende geworden in de tweede etappe van de Ronde van Burgos.

De zege ging naar Fernando Gaviria van UAE Emirates, die afgetekend de sprint van een omvangrijk peloton won.

De etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht die maximaal vijf minuten kreeg en in de finale door de sprintersploegen werd ingerekend.

Bij Jumbo-Visma was men na afloop tevreden. "Het hoofddoel vandaag was om zowel George als Sepp van voren te houden om zo geen tijd te verliezen voor het klassement,” aldus ploegleider Arthur van Dongen. “Er waren veel stukken op het parcours die zich bij iets meer wind leenden voor waaiers. Gelukkig stond er weinig wind en ging het niet op de kant, maar het was wel continue bedachtzaam koersen en goed opletten. Dat hebben de mannen uitstekend gedaan. Ik wil ook een compliment maken aan Finn die na zijn val van gisteren nog berenwerk heeft geleverd in de finale door de klassementsmannen vooraan af te zetten. Uiteindelijk sprintte Pascal nog mee en reed hij naar een verdienstelijke negende plaats.”

Morgen is de eerste serieuze test voor het klassement. Dan eindigt de etappe na 150 kilometer op de Picón Blanco. “Morgen is het aan onze klassementsmannen George en Sepp”, vervolgt Van Dongen. “Het is een lange en lastige slotklim waar het verschil gemaakt kan worden. De benen gaan beslissen. En hopelijk staan we er morgenavond nog altijd prima voor.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl