Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Belle beste Nederlandse junior in Plouay

Vrijdag 28 augustus 2020

Nieuws - De laatste wedstrijd op het EK op de weg in Plouay met nationale deelname was die met de Nederlandse junioren. Loe van Belle sleepte een dertiende plek in de wacht.

"Ik zat ingesloten in de sprint. Ik zat in zevende positie toen ze me aan alle kanten voorbij reden. Er had zeker meer ingezeten, al was de groep te groot om voor de medailles te sprinten voor mij. Toch ben ik tevreden, het was mijn eerste koers vam het jaar nota bene. " zei Van Belle na afloop. Hij had liever een nog iets selectiever parcours gezien. "Het kwam vaak weer terug nadat het gebroken was en sommige landen wilden duidelijk een sprint. Ik denk dat ik meer uitzicht op eremetaal had gehad bij een zwaardere koers."

De Deen Kasper Andersen won voor de Tsjech Bittner en de Belg De Lie. 

Lees hieronder ons live-verslag terug:

De zon schijnt weer in Plouay.

We gaan richting de laatste tien kilometer. Blijft een fiks uitgedunde eerste groep bijeen voor een sprint of lukt het toch renners om weg te komen?

Het veld ligt enigszins uit elkaar aan het einde van ronde zeven, maar de twee koplopers zijn ingerekend. Van Bekkum en Schuch komen nu op achterstand door.

De renners worden nu echt gegeseld door de regen. De straten staan blank in Plouay. 

Nog 2 ronden en de Deen Nikolaj Mengel en de Belg Alec Segaert vallen aan. Het peloton met de Nederlanders is niet ver. Een tweede fikse bui over de groep junioren en de wind trekt ook aan.

De Nederlandse ploeg weet een kopgroep terug te halen en vervolgens kiest Huub Artz de aanval. Maar het peloton zit in zijn wiel. Een snelle wedstrijd blijft het met nog drie ronden te gaan.

Het regent aanvallen maar de hemelsluizen gaan ook open.

De mannen hebben er zin in. Maar met dit tempo hoeft nog niemand aan aanvallen te denken, er wachten ook nog zes ronden. Het peloton is halverwege de derde ronde nog altijd bijeen.

De eerste doorkomst is net achter de rug. De Nederlandse mannen zitten goed van voren en het tempo ligt alvast weer verschroeiend hoog.

Zij krijgen acht ronden voor de wielen vandaag. Goed voor 109 kilometer.

Onder een dreigende hemel klonk het startschot. Er wordt regen en wind voorspeld.

Voor Nederland rijden Huub Artz, Loe van Belle, Wessel Mouris, Mike Schuch, Darren van Bekkum en Hugo Kars.

Foto: © CyclingOnline.nl Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl