Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU en eRacingTV slaan handen ineen

Woensdag 09 september 2020

Nieuws - De KNWU en eRacingTV gaan samenwerken in Beneliga. Dit is een reeks van 10 wedstrijden die allemaal worden uitgezonden via de kanalen van eRacingTV op de website, YouTube en Facebook.

De KNWU is erg blij met deze online competitie en zal vooral toezien op de eerlijkheid van de wedstrijden. Teams kunnen zich nog inschrijven voor de Beneliga.

KNWU-directeur Thorwald Veneberg laat weten dat eRacing een serieuze en beloftevolle ontwikkeling is in de wielersport. "We zien eRacing als een opkomende discipline binnen de KNWU, het NK Zwift heeft natuurlijk de afgelopen drie jaar ook al plaatsgevonden. In eRacingTV hebben we een serieuze partij gevonden die met succes een nieuwe, eerlijke competitie heeft opgezet. In zowel de discipline als in de organisatie van de competitie zien wij een mooie toekomst."

De KNWU gaat met meerdere zaken aan de slag tijdens de competitie. "We ondersteunen de organisatie, denken mee in het opstellen en hanteren van de reglementen en bedenken nieuwe concepten en toepassingen", laat Veneberg weten.

Gedurende de competitie zal er gestreden worden om de leiderstrui, het sprintklassement, de bergtrui, het jongerenklassement, het ploegenklassement en de prijs van de strijdlust. De competitie start op 3 december. Op de website van eRacingTV kun je meer informatie vinden en kan de ploegleider zijn of haar team inschrijven.

Foto: © Eracing TVEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl