Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma na Tour: 'Positieve eruit halen'

Maandag 21 september 2020

Tour de France - Bij Jumbo-Visma kwam de klap zaterdag keihard aan dat men de gele trui van Roglic in extremis nog verloor.

Voor manager Richard Plugge is het ook een enorme teleurstelling, maar de trots overheerst een dag later in Parijs. “We kwamen om de Tour te winnen, maar dat is niet gelukt. We kunnen trots zijn op de drie ritzeges, elf dagen geel en de manier waarop we gekoerst hebben. We hebben alleen ons doel niet bereikt. Daar moeten we mee leven en het positieve eruit halen naar de toekomst. We zijn enorm teleurgesteld. Verbluft ook. Dit hadden we niet zien aankomen. Als je denkt dat 57 seconden genoeg moet zijn voor de winst dan is dit een enorme deceptie. Primoz reed een prima tijdrit tot aan het punt dat hij hoorde dat het hem niet ging worden. Dan gaat het ook mentaal doorwegen. Ik denk niet dat we de afgelopen weken veel fout gedaan hebben. We zijn op een sterke Pogacar gestuit. We hebben er echt alles aangedaan en tot in de puntjes uitgevoerd. Maar het is niet gelukt. We leren elk jaar bij. Twee jaar geleden werden we vierde en vijfde in de Tour, vorig jaar derde en nu tweede. We leren steeds beter hoe het Tourspelletje in elkaar zit. Ondanks de teleurstelling ben ik trots op de gehele ploeg.”

De slotrit in Parijs was voor Sam Bennett. Hij won het groen. Tadej Pogacar veroverde geel, wit en bollen. Tom Dumoulin was zevende in het eindklassement. De Tour moest het dit jaar zonder Nederlandse ritzege doen.

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl