Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop NWO verwacht recordaantal deelnemers

Donderdag 24 september 2020

Nieuws - De L&M Workwear Omloop NWO en de Grote prijs Anna van der Breggen van 26 september heeft dit jaar een recordaantal inschrijvingen. Aan de start staan ook veel jonge renners uit de regio. Stichting Wielerpromotie Genemuiden rekent op een geslaagde en vooral verrassende koers! 

De start en finish van de koers vinden dit jaar plaats bij Koraal vastgoed op het industrieterrein in Genemuiden. Om 09 uur starten de nieuwelingen-meisjes en junior-vrouwen. "Zij rijden samen één race, waaruit twee aparte uitslagen volgen. Deze damesrace heeft de naam ‘Grote prijs Anna vd Breggen’ gekregen. Voor veel jonge wielrensters is onze Hasseltse ‘Anna’ een belangrijk rolmodel”aldus Jan Doornwaard, bestuurslid bij de organiserende Stichting Wielerpromotie Genemuiden. Favorieten zijn onder anderen Europees kampioene tijdrijden Elise Uijen, titelverdedigster Ilse Pluimers en regionaal favoriet Willemijn Prins.

Om 12 uur zullen de nieuwelingen jongens van start gaan. Om 15 uur vertrekken de junioren. Na afloop zullen de winnende renners worden gehuldigd met medewerking van rondemissen Isa Naberman en Lois Lassche. “Dit keer niet op de gebruikelijke manier, maar alsnog feestelijk én op gepaste afstand”, aldus Jan Doornwaard. 

Groot aantal aanmeldingen

Doornwaard en zijn collega-vrijwilligers waren bijzonder blij met het recordaantal aanmeldingen dit jaar. “Nagenoeg iedereen die we hebben benaderd, heeft zich ook opgegeven. Prachtig nieuws, maar het betekent helaas ook dat we mensen moeten teleurstellen, want er zijn slechts 3 maal 150 startplaatsen beschikbaar.” Volgens Doornwaard is de grote interesse eenvoudig te verklaren: “Er zijn dit jaar bijna geen koersen geweest. De meeste renners kunnen niet wachten om eindelijk weer een wedstrijd te rijden."

Anders maar zeker niet minder

Doornwaard voorspelt een koers die op diverse fronten ‘anders’ is. “Toeschouwers worden opgeroepen niet te komen kijken, tenzij het echt om ouders of familie van de renners gaat.” De start en finish bij Aannemingsbedrijf KK HEUTINK en KORAAL VASTGOED aan de Nijverheidsstraat zijn alleen bereikbaar voor een enkele begeleider. Daarnaast is de koers zélf anders dan voorgaande jaren: “Het parcours is aangepast en het weer in september is anders dan in het voorjaar. Dat geeft de koers een verrassend karakter. Sommigen hebben de aangepaste route verkend en zijn zeer enthousiast. Het belooft een spannende koers te worden”, sluit hij enthousiast af.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl